Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Eğitim 10 Haziran 2024 911 Görüntüleme

Metin Sabancı Özel Eğitim Okullarında Mezuniyet Töreni Heyecanı!

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Cerebral Palsy’li çocukları gelişim alanlarında destekleyerek, doğal gelişim gösteren akranları ile aynı ortamlarda eğitim almaya hazır hale getirmeyi hedefliyor. Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları bünyesindeki Hafif Düzey Zihinsel Engelliler Ana Sınıfı, Hafif Düzey Zihinsel Engelliler İlkokulu ve Uygulama Eğitim Okulları’nda Kaynaştırma Odaklı Bireyselleştirilmiş Eğitim Modeli benimseniyor. 

76 öğrenciye eğitim veren Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, ilkokuldan, 1. Kademe Uygulama Okulundan ve 2. Kademe Uygulama Okulundan mezun olan 10 öğrencisi ile 2023-2024 eğitim-öğrenim dönemini tamamladı.  

Sınıf ortamında fizyoterapi desteği alabilen özel gereksinimli öğrenciler, çeşitli atölye sınıfları ile ince beceri, sosyal-duygusal, duyusal ve bilişsel beceri alanlarında kendilerini geliştirerek bağımsızlaşırken müzik ve beden eğitimi branş dersleri ile yeteneklerini keşfediyor. 

Öğrencilerini mezun etmenin ve yaza merhaba demenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin;

 “Alanında uzman kadromuzla özel olarak sunduğumuz eğitim planı kapsamında öğrencilerimizin maksimum düzeyde gelişmesini hedefliyor ve okuldan mezun olduklarında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki 3. kademe okullarda eğitim hayatlarına devam etmelerini, kendi ihtiyaçların karşılayabilecek yetkinliğe sahip olmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin ve ailelerinin özverisi, deneyimli eğitmenlerimizin rehberliği ve personellerimizin desteğiyle yürütülen bu eğitim süreci emek emek işleniyor. Başarıyla kat edilen bu yolculuğu mezuniyet törenimiz ve yaz şenliğimizde coşkuyla kutluyoruz. Öğrencilerimizin bundan sonraki süreçte karşılarına çıkan tüm engelleri azimle aşabileceğine gönülden inanıyorum, başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı yönetim ekibinin, vakıf bağışçılarının ve velilerin katılım sağladığı törende diplomalarını alan öğrenciler kep atma töreni sonrasında okul bahçesinde düzenlenen yaz şenliğinde keyifli vakit geçirdi.  

Yeditepe University Physiotherapy and Rehabilitation Student’ Association ve Boğaziçi University Social Services Club üyelerinin gönüllü olarak görev aldığı mezuniyet töreni ve yaz şenliği; Parlak Şapkalar Dans Grubunun dans gösterisiyle renklendi. 

Metin Sabancı Özel Eğitim Kurumları’nın eğitim kapsamı ve başvuru koşulları hakkında bilgi almak isteyen veliler, Vakfın Başvuru ve Hizmet İlişkileri Birimi’ne başvurarak detaylı bilgi edinebilir ya da web sitesini ziyaret edebilirler. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com