Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Eğitim 29 Temmuz 2021 358 Görüntüleme

Sabancı Üniversitesi Tanıtım Günleri Başlıyor

Sabancı Üniversitesi, akademik programları, eğitim olanakları, burs ve kontenjan bilgileri ile kampüs imkânları hakkında adayları ve aileleri bilgilendirmek amacıyla 31 Temmuz -13 Ağustos 2021 tarihleri arasında, “Tanıtım Günleri” gerçekleştiriyor. 

 

Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsünde pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenecek “Tanıtım Günleri”ne, öğrenciler ve aileleri Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere her gün, önceden kayıt yaptırarak katılabilecek.

 

Sabancı Üniversitesi Tanıtım Günleri kapsamında 31 Temmuz 2021 Cumartesi gününden itibaren kampüs turları her gün iki ayrı bölüm şeklinde, 12:30-14.00 ve 14.00-16.30 saatleri arasında, pandemi koşulları gereğince gerekli sosyal mesafe ve temizlik kuralları çerçevesinde gerçekleşecek. Her iki bölümde, https://www.sabanciuniv.edu/tr/lisans-adaylari adresi üzerinden önceden kayıt yaptıran öğrenci ve aileleri kampüste, tanıtım ekibi ile birebir görüşmeler yaparak Sabancı Üniversitesi’nin öğrenim sistemi, yenilenen burs imkânları ve kontenjanlar ile merak ettikleri tüm konular hakkında bilgi sahibi olabilecek.

 

TANITIM GÜNLERİ PROGRAMI’NDA NELER OLACAK?

Tanıtım Programı, kampüs turunu da kapsayacak şekilde 12:30-14.00 ve 14.00-16.30 saatleri arasında iki farklı bölüm olarak gerçekleştirilecek. Aday öğrencilere yönelik her gün farklı bir programın sunulacağı tanıtım programları ise 2 Ağustos 2021 Pazartesi günü Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsünde gerçekleşecek. Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, 3 Ağustos tarihinden itibaren Sabancı Üniversitesi’ndeki eğitim sistemi ilgili detaylı bilgiler verecek. Tanıtım programı eş zamanlı olarak Sabancı Üniversitesi Youtube hesabından canlı izlenebilecek. 

 

GÜLER SABANCI VE YUSUF LEBLEBİCİ, CANLI YAYINDA ADAY ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLAYACAK

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, Tanıtım Günleri kapsamında 9 Ağustos 2021 Pazartesi saat 20.00’de aday öğrenciler ve aileleri ile canlı yayında buluşacak. Güler Sabancı ve Yusuf Leblebici, Sabancı Üniversitesi’nin Zoom ve Youtube hesapları üzerinden gerçekleşecek buluşmada üniversite hakkında merak edilen soruları yanıtlayacaklar. 

 

Program seçme özgürlüğünü tam anlamıyla uygulayan ilk ve tek üniversite

Aday öğrencilere yönelik her gün farklı bir programın sunulacağı tanıtım günlerinde Sabancı Üniversitesi’ndeki disiplinler arası geçiş sistemiyle ilgili de detaylı bilgi verilecek. Öğrencilerin Yükseköğretim Kurumu Sınavları (YKS) sonucuna göre üniversite tercihini yaparken “bölüm” değil, fakültelerdeki “program grupları” bazında seçim yaptıkları bu sistemde, uzmanlık alanları dışında farklı disiplinler hakkında da eğitim alınabilmesi imkânı sunuluyor. Temel Geliştirme Programı üzerine yapılandırılan sistem sayesinde öğrenciler, Sabancı Üniversitesi’ne; Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler, Yönetim Bilimleri olmak üzere üç farklı fakülteden giriş yapabiliyorlar. Üniversiteye yerleşen öğrenciler,  Temel Geliştirme Programı’nı tamamladıktan sonra herhangi bir sınava alınmaksızın 11 farklı eğitim programı arasından kendi diploma alanını istedikleri gibi belirleyebiliyorlar.

 

2021-2022 Akademik Yılı’nda 790 öğrenci kabul edilecek

Sabancı Üniversitesi tanıtım günlerinde ayrıca 2021-2022 Akademik Yılı için belirlenen kontenjanlar ve burs olanakları da paylaşılacak. Buna göre bu yıl 790 öğrencinin kabul edileceği Sabancı Üniversitesi’nde öğrencilerin yüzde 53’üne tam veya yarım burs imkânı sunulacak. Üniversitenin ilk yılında sağlanan Üstün Başarı Sakıp Sabancı Bursu ve Onur Bursu ile öğrenciler akademik başarıya bağlı olmaksızın ücretsiz öğrenim ve yurt olanaklarından faydalanma hakkı elde edecekler. Tam ve yarım burs imkânlarına ek olarak öğrencilere Diploma Katkı Bursu, Şehit Çocukları Bursu ve Milli Sporcu Bursu sunulacak. 

 

ÜCRET BİLGİSİ

Sabancı Üniversitesi'nin 2021-2022 öğretim yılı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Yönetim Bilimleri ile Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi'ndeki tüm programların yıllık ücreti KDV hariç 120.500 TL'dir.  (Hazırlık yılı ücreti de aynıdır.) 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com