Yangın mağduru hayvanlar için HAÇİKO Yaşam Çiftliği kuruluyor

Yangın mağduru hayvanlar için HAÇİKO Yaşam Çiftliği kuruluyor
Tepki Ver
Özet bulunamadı.

Orman yangınlarında en büyük zararlardan birini de hayvanlar gördü.

Ömür Gedik’in kurucu başkanı olduğu HAÇİKO, afet bölgelerinde kalabalık bir ekiple arama, kurtarma, tedavi ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.

Manavgat, Antalya, Marmaris ve Bodrum’da yangın bölgelerinde sahada olan HAÇİKO’nun bir diğer ekibi de Van’daki sel felaketinde görev yapıyor ve selden etkilenen hayvanları kurtarıyor.

HAÇİKO afet bölgelerinden kurtarıp tedavi ettikleri hayvanların kalan ömürlerini huzur içinde geçirecekleri HAÇİKO Yaşam Çiftliği’ni kuruyor. 

20 dönüm arazi üzerine yayılacak olan çiftlikte tedavi, kısırlaştırma, barınma ve sahiplendirme ünitelerinin yanı sıra çocuklar için eğitim binası ve hayvan sevgisi müzesi de bulunacak.

HAÇİKO’nun yardım çağrılarını ve görsellerini Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Cansel Elçin, Hande Yener, Çağla Şikel, Burcu Esmersoy, ve Celil Nalçakan gibi ünlü isimler de paylaşarak destek verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar Profili
admin Yönetici Tüm Yazılar

Kullanıcıya ait herhangi bir sosyal medya veya iletişim bilgisi bulunmamaktadır.

84713 Yazı

Bir Yorum Yazın

Benzer Yazılar