Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 30 Temmuz 2024 10 Görüntüleme

Üsküdar İletişim mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlıyor!

2024-2025 eğitim yılı tercihleri için geri sayım başladı. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, nitelikli kadrosu ve güncel müfredatıyla genç üniversite adaylarını bekliyor. 

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, fakültede eğitim almak isteyen öğrencilere Üsküdar İletişim’i neden seçmeleri gerektiğine işaret ederek, “Önümüzdeki 2024-2025 eğitim yılından itibaren Yeni Medya ve İletişim İngilizce programı da açılmaktadır. Ders zenginliği öğrencilerin kendilerini daha iyi yetiştirmelerine yardımcı olmaktadır.” dedi.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül, “Uygulama için gelişmiş imkânlara sahibiz” dedi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer: “Sektörde kullanılan tüm teknik ekipman öğrencilerimizi bekliyor” dedi.

2024-2025 eğitim yılı tercihleri için geri sayım başladı. Öğrenciler, önümüzdeki yıllarda alacakları eğitimleri belirlemek için her yıl olduğu gibi bu yıl da tercihlerini yapacak. Geçtiğimiz yıl kontenjanlarının tamamını dolduran Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, nitelikli kadrosu ve güncel müfredatıyla bu yıl da üniversiteli adaylarını bekliyor.

Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Üsküdar İletişimi seçmek için 5 neden”

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, fakültede eğitim almak isteyen öğrencilere Üsküdar İletişimi neden seçmeleri gerektiğini 5 başlık altında anlattı.

İletişim alanında eğitim almak isteyen öğrencilerin tercih yaparken birçok etkeni dikkate alması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Ben, bu öğrencilerimize Üsküdar İletişim’i gönül rahatlığıyla seçebileceklerini söylemek isterim öncelikle. Peki neden Üsküdar İletişim? Birincisi, güçlü bir akademik kadroya sahip olmamızdır. Üsküdar İletişim’de, kendi alanlarında son derece yetkin 4 profesör, 10 doçent, 18 doktor öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi ve 13 araştırma görevlisi tam zamanlı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, sektörden de 20’nin üzerinde uzman yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.” dedi.

Ders zenginliği öğrencilerin kendilerini daha iyi yetiştirmelerine yardımcı oluyor

İkincisinin, program zenginliği olduğunu kaydeden Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Üsküdar İletişim mevcut haliyle 7 bölümde lisans eğitimi vermektedir: Çizgi Film ve Animasyon, Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, Reklamcılık, Yeni Medya ve İletişim.   Önümüzdeki 2024-2025 eğitim yılından itibaren Yeni Medya ve İletişim İngilizce programı da açılmaktadır. Bu program zenginliği aynı zamanda seçmeli ders zenginliği de demektir. Öğrencilerimiz, 15 seçmeli dersin 8’ini kendi programlarından alırken, 5’ini fakültedeki diğer programlardan, 2’sini de üniversite seçmeli olarak başka fakültelerden almaktadırlar. Bu ders zenginliği öğrencilerin kendilerini daha iyi yetiştirmelerine yardımcı olmaktadır.” diye konuştu.

Çift anadal ve yandal imkânı da var

Üçüncü nedenin çift anadal ve yandal imkânı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Üsküdar İletişimde bu imkânlar yaygın biçimde kullanılmaktadır. Üsküdar Üniversitesi başarılı öğrencileri ödüllendiren bir eğitim kurumudur. Çok sayıda öğrencimiz özellikle ÇAP’tan yararlanarak istediği ikinci bir alanda da eğitim görerek ikinci diploma alabilmektedir.” şeklinde konuştu.

Öğrencilere çok sayıda etkinlik imkânı da sunuluyor

Dördüncü nedenin de Üsküdar İletişimde sadece derslerle yetinilmemesi ve öğrencilere çok sayıda etkinlik imkânı da sunulması olduğunu anlatan Prof. Dr. Süleyman İrvan, “Geçtiğimiz eğitim yılında fakültede tam 111 etkinlik düzenlenmiştir. Bu etkinlikler içinde atölyeler ve yarışmalar da bulunmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarla yarışmalara da katılmakta ve her yıl ödüller almaktadırlar. Son olarak, Üsküdar İletişim İstanbul’un ulaşımı en kolay lokasyonlarından birinde yer almaktadır. Her türden toplu taşıma ile Üsküdar İletişime ulaşmak mümkündür. İstanbul gibi trafik yoğunluğu çok yüksek bir metropolde ulaşımın kolay olmasını da dikkate almak gerekir” dedi.

Prof. Dr. İrvan: “Akreditasyonlar, verdiğimiz eğitimin kalitesinin göstergesidir” 

İletişim Fakültesi’nin hedefinin, istikrarlı biçimde büyümeyi sürdürmek ve kaliteyi her geçen gün daha da artırmak olduğunu söyleyen İrvan, “Halihazırda Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema ile Reklamcılık bölümlerimiz İLAD akreditasyonuna sahiptir. Bu akreditasyonlar verdiğimiz eğitimin kalitesinin bir göstergesidir. Ana hedefimiz, tüm bölümlerimizin İLAD akreditasyonuna sahip olmasını sağlamak ve mezunları sektör tarafından tercih edilen bir fakülte haline gelmektir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. And Algül: “Uygulama için gelişmiş imkânlara sahibiz”

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül, İletişim Fakültesi öğrencilerinin, uygulamaları kolaylıkla yapabilmesi için gelişmiş imkânlara sahip olduğunu söyleyerek, “Uygulamalı derslerimiz MAC ve PC Laboratuvarlarında gerçekleşiyor. 2 adet MAC Laboratuvarımız ve 2 adet PC Laboratuvarımız, öğrencilerin ders ve ders dışı zamanlarda kullanımına daima açık. Bu dersler kapsamında öğrenciler alandaki güncel bilgi ve konuları uygulama fırsatı bulmakta, böylece portfolyolarını düzenlemekte ve gerçekleştirmekteler. Bu da öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına olumlu katkı sağlamaktadır. Staj, fakülte kapsamında zorunlu ders olarak müfredatımızda yer almaktadır. Öğrenci bunu tamamlamadan mezun olamamakta. Mezuniyete yakın gerçekleştirilen staj, öğrenci için mezuniyete yakın sürekli iş fırsatı doğmasına imkân sağlamaktadır.” dedi.

4. sınıfta hem çalışıp hem okuyabiliyorlar

Öğrencilerin çoğunun 4. sınıfta hem çalışıp hem okuyabildiğini de dile getiren Prof. Dr. And Algül, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla henüz mezun olmadan alanı deneyimlemektedirler. Uygulamalı derslere ilişkin olarak fakültede yer alan tüm bölümler dış ve iç paydaşlarla sürekli toplantı gerçekleştirmekte. Tüm bölümlerde yer alan öğretim elemanlarımız alan dinamiklerini sürekli takip etmektedir. Alan dinamiklerinin güncel müfredat içine entegre edilmesine önem vermektedir. Bu kapsamda da fakültemiz hem müfredat hem staj için dış paydaşlarla iş birliği içerisindedir. Bunlara ek olarak ve oldukça önemli bir konu olan, alanın güncel dinamiklerine göre nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine önem veren kalite süreci gerçekleştirilmektedir. Kalite sürecinin, iç ve dış paydaşlardan elde edilen geri bildirim, alanın izlenmesi, görüş oluşturulması ve yapılan uygulamalı dersler kapsamında öğrencilere olumlu yönde katkı sağladığı görülmektedir. Yarışmalar ve akreditasyon belgeleri de bunları kanıtlar niteliktedir.”

Doç. Dr. Pınar Aslan: “Uluslararasılaşma ve öğrenci değişim programlarına önem veriyoruz”

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden Doç. Dr. Pınar Aslan ise okulun uluslararasılaşma politikası doğrultusunda, İletişim Fakültesi’nin de uluslararası iş birlikleri ve öğrenci değişim programlarının artarak ilerlemesine önem verdiğini vurguladı.

Aslan, “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde başta Erasmus olmak üzere uluslararası değişim anlaşmaları mevcuttur. Öğrencilerimizin uluslararası eğitimi tecrübe etmesi ve vizyon sahibi olması için öğrenci değişim programlarından yararlanmalarını önemsiyor, bu konuyu ilk seneden itibaren gündemde tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Uluslararası öğrenci değişimi; kültürel etkileşim başta olmak üzere farklı ülkelerde eğitim ve öğretimi tecrübe etmek, dünyanın çok çeşitli ülkelerinden insanları ve kültürleri tanımak ve yabancı dilleri akıcı konuşma fırsatı yakalamak açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle öğrencilerimizin fakültemizde geçirecekleri dört yıllık süre boyunca eğitim ve öğretim tecrübesinin ulusal ve uluslararası sınırların ötesine geçmesini önemsiyor, bu konuda onları sürekli bilgilendiriyor ve cesaretlendiriyoruz. Bu sayede mezuniyet sonrası yaşamlarında, kariyer yolculuklarında uluslararası boyutu da değerlendirebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Esennur Sirer: “Sektörde kullanılan tüm teknik ekipman öğrencilerimizi bekliyor” 

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer de İletişim Fakültesinin kullanımında 2 adet televizyon stüdyosu olduğunu dile getirerek, “Bu stüdyoların bir tanesi Güney Yerleşkede öğrencilerimizin kullanımına tahsis edilmiş olup diğeri Merkez Yerleşkede yine öğrencilerimizin çalışmaları için kullanılmaktadır. Televizyon stüdyoları profesyonel yayıncılıkta kullanılan resim masası, ses masası, ışık masası, altyazı bilgisayarı ve injest kayıt ünitesinden oluşmaktadır. Merkez Yerleşkede bir de öğrencilerimizin radyo/podcast çalışmalarını gerçekleştirdiği radyo stüdyosu mevcuttur.” dedi.

Öğrencilerin kullanımına tahsis edilen seslendirme ve kurgu ünitesi de var

Ayrıca Güney Yerleşkede yine öğrencilerin kullanımına tahsis edilen seslendirme ünitesi ve profesyonel kurgu ünitesi bulunduğunu da kaydeden Doç. Dr. Esennur Sirer, şu bilgileri de verdi:

“Öğrencilerimiz kurgu derslerini Mac Laboratuvarında yapmakta, ders haricinde de Mac Laboratuvarının diledikleri zaman kullanabilmektedir. Okulumuz bünyesinde öğrencilerimizin dış çekimler için kullandığı tripodlarıyla birlikte 18 adet profesyonel kamera, 9 adet profesyonel stüdyo kamerası ve çekim yapabilen 14 adet profesyonel fotoğraf makinası mevcuttur. Ayrıca yine profesyonel kullanıma uygun 6 adet kamera lensi ve 6 adet referans monitörü bulunmaktadır. Kameralarla birlikte 3 el mikrofonu, 4 yaka mikrofonu ve 3 adet boom mikrofonunu çekimlerinde kullanmaları için öğrencilerimize tahsis edilmiştir. Buna ilave olarak okulumuzda 12 adet sıcak, 14 adet soğuk ışık kaynağı ve 2 adet sosyal medya uygulamalarında kullanılan halka ışık mevcuttur.”

Uygulama ağırlıklı eğitim veriliyor

Okulun geniş teknik olanakların yanı sıra alanında profesyonel olan deneyimli hoca kadrosuyla uygulama ağırlıklı eğitim verdiğini de ifade eden Doç. Dr. Esennur Sirer, “Dersler gazete, reklam, sinema, televizyon ve sosyal medya atölyeleri ile desteklenmekte, öğrenim yılı boyunca sektördeki medya profesyonelleri konuk edilerek sektör- öğrenci etkileşimi sağlanmaktadır. Ayrıca dış paydaş olan ajans, radyo, televizyon ve prodüksiyon şirketleri ile iş birlikleri sonucu öğrencilerimiz hem profesyonel uygulamalara katılmakta hem de staj imkânı bulabilmektedir” şeklinde konuştu.

Burslar ve finansal destekler

Üsküdar Üniversitesi’ni tercih edecek öğrenciler için çeşitli burs olanakları da mevcut. Bunlar arasında bulunan ÖSYM Burs ve İndirimleri Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Üsküdar Üniversitesi’nin Burslu, yüzde 50 İndirimli olarak belirtilen programlarından birini tercih ederek ÖSYM tarafından bu programa yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen öğrenim ücreti burs ve indirimleri yer alıyor.

Bunun dışında yer alan Tercih Bursunda ise ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi ücretli lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, Üniversitemiz bölümlerinden birine ilk tercihinden yerleşenlere yüzde 35, İkinci tercihinden yerleşenlere yüzde 15; üçüncü, dördüncü ve beşinci tercihlerinden yerleşenlere yüzde 10 indirim uygulanıyor.  

İlk 5 Tercih Bursunda ise ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, ilk 5 tercihinin tamamı Üsküdar Üniversitesi olan ve bu tercihlerinden birine yerleşenlere yüzde 25 oranında ÖSYM indirimine ilave indirim uygulanıyor. Bunların dışında yer alan Kardeş Bursu kapsamında, Üsküdar Üniversitesinde öğrenim görmekte olan kardeşlerden her birine, mezun öğrencilerin kardeşleri dâhil olmak üzere yüzde 10 oranında ilave indirim veriliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com