Karaçor: “Kalp insanı dönüştüren cevherdir”

Karaçor: “Kalp insanı dönüştüren cevherdir”
Tepki Ver
Özet bulunamadı.

1.065 söyleşi, panel ve imza etkinliği ile kâğıttan dünyaları keşfe çıkaran Uluslararası 16. Kocaeli Kitap Fuarı’nda önemli yazarlar söyleşileri ile okuyucularının karşısına çıkıyor. “Kalbin Sözü” adlı söyleşide okurlarıyla bir araya gelen yazar Bayram Karaçor, “Kalp insanı dönüştüren cevherdir” dedi. 

“KALBİN ANLAMI DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMDÜR”

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 16. Kocaeli Kitap Fuarı, kitapseverleri sevdikleri yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda yazar Bayram Karaçor, Karamürsel Alp Salonu’nda düzenlenen “Kalbin Sözü” başlıklı söyleşide önemli mesajlar verdi. Kalbin insanı değiştiren ve dönüştüren bir cevher olduğunu belirten Karaçor, “Kalbin anlamı değişim ve dönüşüm demektir. İnkılap da oradan gelir. İnkılap, bir öncekini değiştiren ve dönüştüren demektir. Beyin mi, kalp mi, akıl mı çok düşünür? Kur’an-ı Kerim’e baktığımızda daha çok akıl eden kalbe işaret eder. Kalp aklın içerisinde bir cevher, akıl da kalbin içerisinde bir cevher olarak insana yaratıcı tarafından verilmiş bir niteliktir” dedi.

“BESMELE KALBİMİZE VERİLMİŞ İKİ KAPILI NİTELİKTİR”

İnsanın çocukluk çağında yemek yemeye veya bir işe başlamadan önce ailesinden öğrendiği ilk şeylerden birinin besmele olduğunu vurgulayan Karaçor, besmelenin insanın kalbindeki iyilik ve kötülük arasındaki tercihe işaret ettiğini söyledi. Karaçor, “Aslında besmele bizim kalbimize Allah tarafından verilmiş iki kapılı bir niteliktir. Birisi kovulmuş ve itibarsızlaştırılmış olan şeytan, ikincisi ise şeytana yüz vermeyenlerin yöneleceği, Rahman ve Rahim’in belirlemiş olduğu adalet, iyilik ve güzel ahlak ilkeleridir. Biz bunlardan hangisini beslersek o bizi yönetir. Bizim galibiyetimizi ve mağlubiyetimizi onlar belirler” dedi.

“SELAM, BENDEN SİZE ZARAR GELMEYECEK DEMEKTİR”

Besmelenin ardından selam vermenin de önemli bir anlam taşıdığını ifade eden Karaçor, “Ben daha sonra anladım ki selam, besmele ile kendisini terbiye etmiş olan bireyin topluma çıkarken ‘Bana güvenin, benim elimden ve dilimden ya da herhangi bir ilişkimden size bir zarar gelmeyeceğini anlayın’ demektir” ifadelerini kullandı.

SÖYLEŞİLER YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Karamürsel Alp Salonu’nda yazar ve uzman isimler kitapseverlerle buluştu. Yazar Saliha Türker, “Anılarımızı Tamir Etmenin Yolları”; İlahiyatçı Yazar Abdullah Yuyucu ise “Duanız Olmasa” başlıklı söyleşilerde katılımcılarla bir araya geldi. Yoğun ilgi gören söyleşilerde vatandaşlar, yazarları dinlerken merak ettikleri soruları da yöneltme fırsatı buldu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazar Profili

Kullanıcıya ait herhangi bir sosyal medya veya iletişim bilgisi bulunmamaktadır.

30 Yazı

Benzer Yazılar