Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 16 Ekim 2024 67 Görüntüleme

Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye’den Üst Düzey Atama

Emre Aktolga, Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye Ticari Direktörü oldu

Emre Aktolga, Uludağ Üniversitesi Finans Bölümü’nde lisans, Marmara Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon alanında ise yüksek lisans eğitimini tamamladı. 19 yıllık kariyerine Roche Türkiye’de başlayan Aktolga, Takeda İlaç Firması Onkoloji Bölümü’nde pazarlama alanında çalışmaya devam ettikten sonra 2012 yılında Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye‘deki kariyerine satış bölümünde başladı. Aktolga, Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye‘de sırasıyla, Bölge Satış Müdürlüğü, Türkiye Satış Müdürlüğü, Satış Direktörlüğü ve Nöroloji İş Birimi Direktörü görevlerini başarıyla üstlendi.

Sekiz farklı terapötik alanda, orijinal ve biyoteknoloji ürünlerinde tecrübe sahibi Emre Aktolga, nadir hastalıklar alanında 30 yıldır lider olan global biyoteknoloji şirketi Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye’de Nöroloji ve Hematoloji & Nefroloji İş Birimlerinin yönetimini altında toplayan Ticari Direktörlük görevine atandı.

Aktolga, yeni görevi çerçevesinde ekip liderliği ve performans yönetimi konularındaki geniş deneyimiyle, şirketin ticari iş birimleri arasında iş birliğine odaklanan bir yaklaşımla, yenilikçi ticari stratejilerin geliştirilmesine ve uygulanmasına liderlik edecek.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com