Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 16 Ekim 2024 38 Görüntüleme

Çankayalı kadınlar okuma yazma sertifikalarını aldı.

Çankaya Evlerinde yetişkinler için ücretsiz verilen okuma ve yazma eğitimleri yeni dönem mezunlarını verdi. Karapınar Çankaya Evi’nde bu dönem okuma yazma eğitimi alan kadın kursiyerler program sürecini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Çankaya Belediyesi’nin yaşam boyu eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği yetişkinler için okuma yazma kursları, çeşitli nedenlerle ilkokul eğitimi alamayarak okuma yazma öğrenemeyen Çankayalılara destek veriyor.

Karapınar Çankaya Evi’nde okuma yazma eğitimi alan kursiyerler, başarıyla mezun olarak sertifika sahibi oldu. Ocak ayından bu yana haftada 2 gün olarak verilen okuma yazma eğitimlerine katılan kursiyerlerin çoğu aynı zamanda iş hayatında da aktif olarak çalışan 34-76 yaş aralığındaki kadın kursiyerlerden oluşuyor. Eğitim alanlar arasında yabancı uyruklu 2 kursiyer de Türkçe okuma yazmayı öğrenerek sertifika almaya hak kazandı.

 

“OKUMAK HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRIYOR” 
Çankayalı kursiyerler okuma yazma bilmenin özellikle hastaneye gitmek, toplu taşıma kullanma, reçete okuma, telefon numarası yazma, imza atma gibi durumlarda hayatlarını kolaylaştırdığını ifade ederek, Çankaya Belediyesi’ne sağladığı bu imkan için teşekkür ettiler. Kursiyerlerden Gülbahar Öztürk, büyüdüğü köyde okul olmadığı ve küçük yaşta evlendirildiği için okuma yazma öğrenemediğini söyleyerek artık televizyonda altyazıları okumaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 64 yaşındaki Cennet Hilal ise artık gazete okuyabildiğini ve yalnız başına dolmuşa rahatça bindiğini belirterek, kadınların her alanda desteklenmesi gerektiğini söyledi.

OKUMA YAZMA KURSLARINA YOĞUN TALEP
Çankaya Belediyesinin 7’den 70’e her kesimin eğitimi için çabaları, yoğun talebin olduğu Çankaya Evlerinde karşılığını buluyor. Ücretsiz olarak verilen eğitimlerde okuma yazma kurslarının yaş ortalaması 60 iken katılımcıların çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Bir dönem boyunca eğitimlerine devam eden kursiyerler, başarıyla tamamladıkları eğitimlerinin ardından okuma yazma belgesine de sahip oluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com