Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 15 Ekim 2024 38 Görüntüleme

18 yaşından büyük yaş sınırı olmadan ‘Yetişkin ve Kadın’ İstihdamına yönelik kurslar

“Mesleki Yeterlilik-Demir Bilek Projesi (MEY-DEB)” Kapsamında 18 yaşından büyük yaş sınırı olmadan ‘Yetişkin ve Kadın’ İstihdamına yönelik kurslar hayata geçiriliyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 hedefleri doğrultusunda genç, yetişkin ve kadın istihdamını artırmaya yönelik önemli bir adım atıyor. “Mesleki Yeterlilik-Demir Bilek Projesi (MEY-DEB)” kapsamında, mesleki eğitim okulları ve kurumları, yenilikçi makine ve cihazlarla donatılmış atölyelerle modernize ediliyor.   Proje ile sektörde en çok ihtiyaç duyulan meslekler için daimi kurs ve sınav merkezi olarak hizmet verilmesi sağlanacaktır. Bu proje, nitelikli iş gücü yetiştirerek istihdamı artırmayı hedeflemektedir.

Proje, kursların sonunda yapılacak mesleki yeterlilik sınavlarında başarılı olan adayların, istihdam taahhüt eden işletmeler aracılığıyla ilgili meslek alanlarında işe yerleştirilmesi hedeflenmiştir. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, gerekli adımları atmış meslek kursları, yeterlilik sınavları ve istihdam süreçlerinin sürdürülebilirliği için proje paydaşları arasında protokolleri imzalamıştır.

Bu çerçevede, NC/CNC Tezgah İşçisi Kursu, Elektrikli Ev Aletleri Kursu, Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kursu, Köprülü Vinç Operatörü Kursu, Akıllı Telefon Tamirciliği Kursu, Rüzgar ve Güneş Enerji Sistemleri Geliştirme ve Uyum Kursu, Yazılım Geliştirici Kursu, Android ile Mobil Uygulama Kursu ve Temel Kaynakçılık Kursu açılmıştır. Ayrıca, Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 21 Ekim 2024 – 10 Aralık 2024 tarihleri arasında ‘Oxi Gaz Kaynak’ kursu düzenlenecektir. İlerleyen dönemde Çelik Kaynakçısı Gazaltı Kaynak Kursu ve NC/CNC Tezgah İşçisi Kursu da planlanmaktadır. Bu kurslar, katılımcılara iş gücü piyasasında önemli bir yer edinebilme fırsatı sunmaktadır.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MEY-DEB Projesi ile mesleği ve işi olmayan bireylere mesleki eğitim ve istihdam imkanı sunarken, personel ihtiyacı olan işletmelere ara eleman yetiştirmek ve belgelendirmek amacıyla önemli bir köprü işlevi görmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com