Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 18 Eylül 2024 93 Görüntüleme

Netflix’ten Anadolu’nun genç yeteneklerine önemli destek

Lider eğlence servisi Netflix, Anadolu’daki genç yeteneklere kreatif sektörün kapılarını açacak önemli bir girişimi hayata geçiriyor. “Türkiye Yetenek Haritası” girişimi kapsamında düzenlenen eğitim programları ile gençlere kreatif sektördeki kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapma fırsatı   sunulacak.

Girişimin ilk aşaması olan “Netflix ile A’dan Z’ye Reji Eğitimi”, 2-3 Eylül tarihlerinde Çanakkale’de gerçekleştirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen Troya Film Platformu kapsamında gerçekleştirilen eğitim, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri ve kariyerinin başındaki gençlerin katılımıyla yapıldı.

“Türkiye Yetenek Haritası”nın sıradaki durağı ise Ankara olacak. 20-21 Eylül tarihlerinde, CerModern iş birliğiyle düzenlenecek reji eğitimine Başkent Üniversitesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü ile Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri katılacak. Projenin 2024 yılı içerisindeki son aşaması ise ekim ayında Mardin’de, Mardin Film Ofisi iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

“HİKAYELERİMİZİ TÜM DÜNYAYA ANLATACAK GENÇLER ARIYORUZ”

Netflix Diziler Direktörü Özge Bağdatlıoğlu girişimi şöyle değerlendirdi: “Netflix olarak, kreatif sektörde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla ‘Yaratıcılıkta Eşitlik İçin Netflix Fonu’ adlı küresel bir inisiyatif yürütüyoruz. Bu kapsamda başlattığımız ‘Türkiye Yetenek Haritası’ ile geçmişte pek çok Netflix yapımına ev sahipliği yapmış üç şehrimizde yeni eğitim fırsatları sunacağız. Amacımız, Anadolu’daki gençlerin kreatif sektörde hak ettikleri fırsatlara daha kolay ve eşit bir şekilde ulaşabilmeleri için ilk adımı atmak.” Çanakkale ve Ankara’daki eğitimlerin Türkiye Kültür Yolu Festivali programına dahil edilmesinden gurur duyduklarını belirten Özge Bağdatlıoğlu“Bu yolculukta, Anadolu’nun hikayelerini gelecekte tüm dünyaya anlatacak gençlerle bir araya geleceğimize inanıyorum” dedi.

Netflix, bugüne kadar Türkiye’deki kreatif sektörün gelişimine katkı sağlamak ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla 10’dan fazla projeye imza attı. Bu projeler arasında Bahçeşehir Üniversitesi ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Netflix Dizi Yazarlığı Dersi’, Güney California Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Yaratıcı Yapımcılık Programı’, Anima Okul işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Görsel Efekt Eğitimi’ ve Tatino Films ile Impact Hub İstanbul iş birliği ile sunulan ‘Netflix Series’ Lab gibi eğitimler yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com