Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 6 Eylül 2024 46 Görüntüleme

Ege Üniversitesi yeni akademik döneme hazır

Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek mottosu ile Türk yükseköğretimine pek çok ilki kazandıran Ege Üniversitesinde, yeni eğitim-öğretim dönemine yönelik yürütülen çalışmaların sonuna gelindi. 

Ege Üniversitesi yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda öğrenimlerini sürdürmeleri için dersliklerden laboratuvarlara, kültür ve sanat merkezlerinden spor tesislerine, bilişim altyapısından kütüphane imkânlarına,  beslenme ve barınma olanaklarından çevre dizaynına kadar yeni akademik döneme yönelik yapılan çalışmalar tamamlandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin 69 yıllık bilim çınarı olan tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü, öncü araştırma üniversitemiz, hem eğitim öğretim hem araştırma geliştirme hem de kültürel, sosyal ve sportif imkânlarıyla gençlerin tercihlerinde ilk sırada yer alıyor. Üniversitemizin kontenjanları bu sene de yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Başarılı öğrencilerin ilk adresi olduk. Üniversitemize bu yıl 9 bin 35 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu öğrencilerin yüzde 68,14’ü, üniversitemizi ilk 5 tercihleri arasına yazdı. Yeni akademik dönemin başlamasına az bir süre kaldı. Ailemizin yeni üyelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Yaz boyunca sürdürdüğümüz çalışmalarımızın sonuna geldik. Bir yandan fiziki imkânlarımızı iyileştirirken diğer yandan bilimsel alt yapımızı güçlendirdik. Gençlerin eğitimlerinin yanında sosyal imkanlarını da geliştirecek çalışmaları hayata geçirdik” diye konuştu. 

 “Yeni döneme büyük bir motivasyonla başlayacağız”

Yeni eğitim öğretim dönemine büyük bir motivasyonla başlayacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde hayata geçirdiğimiz projeler, dijital uygulamalar, teknolojik yenilikler ile altyapımızda gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşüm hem akademi dünyası hem de ülkemizin geleceği olan gençler tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle öğrenciyi merkeze koyan vizyon uygulamaları hem kurumumuza hem de yükseköğretime kazandırdık. Bilindiği gibi bu çalışmalarımızın neticesinde üniversitemiz, YÖKAK tarafından kurumsal tam akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi oldu, ardından ülkemizin öncü araştırma üniversiteleri arasına adını yazdırdı.  Ulusal ve uluslararası arenada birçok üniversiteyi geride bırakarak istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürdü.  Yeni akademik dönemi heyecanla beklerken, temel stratejilerimiz arasında yer alan öğrenci odaklılık ilkemiz doğrultusunda, öğrencilerimizin kampüsümüzde huzur ve güven içinde eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Mensuplarımızla birlikte üniversitemizi daha iyiye taşımak, sadece ülkemizde değil tüm dünyada tercih edilen, örnek gösterilen bir üniversite olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ege Üniversitesi markasının gücüne güç katmak için ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu,  Türkiye Yüzyılı ülküsü ve 12’nci Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda bilim üretmeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Cumhuriyetimizin ikinci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için devletimizle ve milletimizle el ele yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com