Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 5 Eylül 2024 67 Görüntüleme

QNB Finansbank Dijital Köprü’den Sürdürülebilirlik İçin Yeni Adım: “Azalt: ESG Yazılımı” İle Karbon Ayak İzi Yönetimi

Özellikle KOBİ’ler için dijitalleşme ve sürdürülebilirlik arasında güçlü bir köprü kuran QNB Finansbank Dijital Köprü, Dünyayla1 sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde, karbon ayak izi yönetimi ve ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) raporlaması alanlarında lider çözümler sunan teknoloji girişimi Erguvan’ın “Azalt: ESG Yazılımı” çözümü ile bir iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında Azalt uygulaması Dijital Köprü Platformu’na dahil edilerek, firmalar için global anlamda rekabetçi bir sürdürülebilirlik aracı sunulmaya başlandı. 

 

Dijital Köprü dijitalleşmede olduğu gibi sürdürülebilirlikte de öncü rol üstleniyor

 

Finansal çözümlerden e-ticarete, insan kaynaklarından yönetimsel çözümlere kadar birbirinden farklı 5 kategoride 20’den fazla dijital çözüm sunan QNB Finansbank Dijital Köprü, KOBİ’lerin süper app’i olarak sürdürülebilirlik alanında iş birlikleri yapmaya devam ediyor. Dijital Köprü Platformu’nda yer alan Dünyayla1 çözümleri ile KOBİ’lerin sürdürülebilirlik çalışmaları desteklenirken, “Azalt”ın kolay arayüzü ve sunduğu hizmetlerle KOBİ’lerden büyük ölçekli şirketlere kadar her firmanın, karbon ayak izi yönetimi, ESG raporlaması ve performans takibi süreçlerini etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olunması hedefleniyor. 

 

QNB Finansbank Dijital Köprü ve Servis Bankacılığı Managing Director & QNB eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım, yeni iş birliği ile ilgili olarak şunları söyledi:

 

“QNB Finansbank olarak, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik arasındaki dinamik ilişkiyi yeniden tanımlıyor, bu iki gücü birleştirerek işletmelerin çevresel performanslarını en üst düzeye çıkarmalarını sağlıyoruz. Erguvan’ın Azalt uygulaması, yalnızca kurumsal karbon ayak izi yönetiminde bir çözüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda firmalara global sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda rehberlik ediyor. Bu iş birliğimiz ile dijital dönüşümün sunduğu fırsatları sürdürülebilirlik ile birleştirerek, geleceğin iş dünyasında yer almak isteyen tüm firmalar için bir vizyon ve ilham kaynağı olmayı hedefliyoruz. Dijital Köprü ile firmaların dijitalleşme süreçlerini hızlandırırken, aynı zamanda onların çevresel ve sosyal sorumluluklarını global ölçekte yerine getirmelerine olanak tanıyoruz. Dijital Köprü ekibi olarak bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerle Steive Awards tarafından verilen, Avrupa’da Yılın En Sürdürülebilir Hizmeti ödülüne layık görülmekten de mutluluk duyuyoruz.”

 

Sürdürülebilirliğin dijitalleşme ile kesiştiği noktada yer alan “Azalt”, firmaların karbon ayak izi yönetimi hesaplamasının yanısıra, karbon kredileri ve I-REC sertifikalarıyla karbon dengeleme seçeneğini de KOBİ’lerin kolay erişimine açıyor. Ek olarak karbon ayak izi azaltımı için verimlilik arttırıcı proje yönlendirmeleri yapıyor. Global standartlarla tamamen uyumlu olan Azalt, karbon hesaplama aracı olmanın ötesine geçerek, firmaların, sürdürülebilirlik stratejilerini bilimsel temellere dayandırarak, ESG performanslarını geliştirmelerini ve uzun vadeli karbon nötr hedeflerine ulaşmalarını sağlayan kapsamlı bir çözüm olarak öne çıkıyor. Azalt: ESG Yazılımı, Paris Anlaşması ve Avrupa Birliği’nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması gibi global inisiyatiflerin işaret ettiği sürdürülebilirlik hedeflerine uyum sağlamak isteyen firmalar için de vazgeçilmez bir araç olarak sektörde ön plana çıkıyor.

 

Firmalar Dijital Köprü ile rekabette gücünü artıyor 

 

Dijital Köprü’nün yenilikçi iş birliği, QNB Finansbank’ın küresel sürdürülebilirlik hareketindeki rolünü bir kez daha vurgularken, firmalara yalnızca karbon ayak izlerini yönetmeleri için bir araç değil, aynı zamanda sürdürülebilirliğin geleceğini yeniden tanımlayabilecekleri güçlü bir platform sunuyor. Azalt uygulaması ile, firmalar sadece çevresel sorumluluklarını yerine getirmekle kalmayacak, aynı zamanda rekabet güçlerini artırarak, geleceğe yönelik sağlam adımlar atacaklar.

 

QNB Finansbank, Dijital Köprü‘ye dahil ettiği bu yenilikçi çözüm sayesinde, yalnızca Türkiye’de değil, küresel ölçekte sürdürülebilir bir gelecek inşa etme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor. 

 

Daha fazla bilgi ve sürdürülebilirlik çözümleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için QNB Finansbank Dijital Köprü web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Karbon Ayak İzi Yönetimi | QNB Finansbank Dijital Köprü: Firmanız için Bankacılık İşlemleri

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com