Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 5 Eylül 2024 65 Görüntüleme

Ani Gelişen Ayaklarda Güçsüzlük ve Şiddetli Sırt Ağrısı Sonucunda Kalp Damarlarının Yırtıldığını Öğrendi

Kendisi yıllar önce kilosundan dolayı diyete başlayabilmek için çocuk doktoruna gidiyor. Doktorunun göğüs kafesine bakması ve dikkatini çeken bir durum olduğundan dolayı kardiyoloji bölümüne yönlendirdi. Doktorun yönlendirmesi üzerine kardiyoloji doktora sevk edilen Müslüm 2 kalp kapakçığının birleşerek tek kalp kapakçığının olduğunu öğrendi. 

2022 yılının eylül ayında Liseyi bitirdikten sonra açık kalp ameliyatı oldu. İyi bir puanla Hemşirelik bölümünü kazanan Müslüm düzenli olarak kontrollerini yaptırıyordu. Kontrollerinin sonucunda damar genişlemesi olduğunu öğrendi. Bir gece yemek yerken ansızın bir şekilde sırtına gelen ağrıyla yere yığıldı. Belini ve bacaklarını hissetmeyerek konuşamaz hale geldi. A Acı halde kıvranarak araçla hastane yolundayken otoyolda ambulansa nakledildi. 

Gaziantep’te 3 gün yoğun bakımda kalarak hayat mücadelesi verdi. 

‘Ameliyat Olabilmem İçin Zamanla Yarışıyordum’ 

‘’İlk ameliyatımı yapan doktorla babam araştırma içerisindeydi. Çok kısa bir zaman içerisinde ameliyat olmam gerektiği için iyi bir doktor bulmamız gerekiyordu. Bir böbreğimde böbrek yetmezliği meydana geldi ve bacaklarım gün geçtikte hareket edememekten yürüyemez hale getirdi. Devletimizin sayesinde acil olarak uçak ambulansla alınıp buraya getirildim.‘’

‘Umutlarımızın Tükendiği Anda Doktorumuzu Bulduk’

Baba Mehmet Açar ‘’Çok riskli bir ameliyat olduğundan çok korkuyorduk. Ankara’dan Erzincan’dan Gaziantep’ten aramadığımız doktor kalmadı. Çok şükür ki umutlarımızın tükendiği anda riski göze alıp ameliyat edecek doktorumuzu bulduk. Sağlık Bakanlığımızın yardımıyla ambulans uçakla akşam hava alanından alınarak İstanbul’a getirildi. Zamanla yarışıyorduk gelir gelmez ameliyatı başladı.’’

Kritik Ameliyat 10 saat Sürdü 

Akşam saat 19.00’de uçak ambulanstan gelir gelmez ameliyata alınan Müslüm sabah saat 04.00 gibi ameliyattan çıktı. Baba ‘’Aynı gün ikinci ameliyatına saat 09.00 gibi alındı. Ameliyathane kapısında beklemek çok zordu. İki ameliyata da peş peşe alındığı için korkuyorduk fakat çok şükür ki ikisi de çok başarılı geçti. Genetik olarak hiçbirimizde kalp hastalığı olmadığından Müslüm bizi çok korkutmuştu Allah devletimize zeval vermesin tüm desteklerini seferber ettiler buraya gelebilmemiz için.’’ İfadelerinde bulundu.

Artık Müslüm de Sağlığına Kavuştu

Genç yaşında olmasına rağmen üst üste aynı gün 2 kalp ameliyatını başarıyla atlatan Müslüm ‘Ailemde kalp hastalığı genetik değildi bende çıkmasına çok şaşırmıştık. Hastalığımın daha da ilerlemesi beni çok korkutmuştu. Çok zor zamanlar geçirdim şu an daha iyi hissediyorum.‘’ şeklinde duygularını dile getirdi.

Prof. Dr. Mehmet Altuğ Tunçer ‘’hastamız 18 yaşından bir Aort Diseksiyonu nedeniyle Gaziantep’te ameliyat olduktan 2 sene sonra ani gelişen ayarlarda güçsüzlük ve sırt ağrısıyla tekrar hastaneye başvuruyor. Ayaklarda ciddi bir hareketsizlik böbreklerde akut böbrek yetmezliği sonucu ambulans uçakla Gaziantep’ten hastanemize geliyor. Hastanemizde çok başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirip gerekli kontrolleri yaptıktan sonra güzel ve sağlıklı bir şekilde hastamızı uğurluyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com