Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 5 Eylül 2024 30 Görüntüleme

Dell Technologies ve Red Hat iş birliğiyle yapay zekâda yeni dönem

Dell PowerEdge sunucuları, müşterilerin kurumsal uygulamaları güçlendirmek amacıyla büyük dil modellerini (LLM’ler) daha sorunsuz bir şekilde geliştirmelerine, test etmelerine ve çalıştırmalarına yardımcı olmak üzere Red Hat Enterprise Linux AI için onaylanan ilk sunucular olacak.

 

Dell Technologies ve dünyanın önde gelen açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, Inc., kullanıcıların yapay zekâ (AI) ve üretken yapay zekâ (GenAI) modellerini daha sorunsuz bir şekilde çalıştırmalarını sağlayan, yapay zekâ için optimize edilmiş bir işletim sistemi üzerine inşa edilen Red Hat Enterprise Linux AI (RHEL AI) platformunu Dell PowerEdge sunucularına taşıyor. Bu ortak çalışma, RHEL AI’yı Dell PowerEdge R760xa sunucusunda tercih edilen bir platform olarak konumlandırıyor.

 

Daha tutarlı bir yapay zekâ deneyimi için…

 

Dell Technologies ve Red Hat iş birliği, kuruluşların yapay zekâ ve makine öğrenimi (AI/ML) stratejilerini daha kolay bir şekilde uygulayarak BT sistemlerini ölçeklendirmelerine ve kurumsal uygulamaları desteklemelerine yardımcı oluyor. Dell ile Red Hat, tümü Dell PowerEdge üzerinde RHEL AI’yın güvenilir platformunda sunulan optimize edilmiş, AI özellikli donanım çözümlerinde daha tutarlı bir deneyim sağlıyor. Bu girişim, NVIDIA dahil olmak üzere donanım çözümlerinin RHEL AI ile sürekli olarak test edilip doğrulanmasıyla, kullanıcılar için yapay zekâ deneyimini basitleştirmeyi hedefliyor.

 

RHEL AI, IBM Research’ten açık kaynak lisanslı Granite büyük dil modellerini (LLM), LAB (Large-scale Alignment for chatBots) metodolojisine dayanan InstructLab araçlarını ve InstructLab projesi aracılığıyla model geliştirmeye yönelik topluluk odaklı bir yaklaşımı bir araya getiriyor. Bu çözüm, hibrit bulut genelinde bireysel sunucu dağıtımları için optimize edilmiş, çalıştırılabilir bir Red Hat Enterprise Linux (RHEL) imajı olarak paketlenmiş olup Red Hat OpenShift AI’nın bir parçası olarak, modelleri ve InstructLab’ı dağıtılmış küme ortamlarında ölçekli bir şekilde çalıştırmak için Red Hat’in hibrit bulut makine öğrenimi operasyonları (MLOps) platformunda yer alıyor. Dell PowerEdge sunucuları üzerinde RHEL AI, 2024 yılının 3. çeyreğinde kullanımda olacak.

 

‘Daha fazla güven ve esneklik sağlıyor’

 

Red Hat Generative AI Foundation Model Platforms Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Joe Fernandes bu iş birliği hakkında “Yapay zekâ doğası gereği, etkin sunucular, işlem gücü ve GPU’lar gibi geniş kapsamlı kaynaklar gerektiriyor. Kuruluşlar GenAI kullanım durumlarını değerlendirip uygularken, işleriyle birlikte ölçeklenebilen ve aynı zamanda yapay zekâ odaklı yenilikleri deneme ve geliştirme çevikliği sağlayan bir platforma güvenmeleri gerekiyor. Dell PowerEdge sunucularında RHEL AI’yı doğrulamak ve güçlendirmek için Dell Technologies ile iş birliği yaparak müşterilere, hibrit bulut ortamlarında GenAI iş yüklerinin gücünden yararlanmaları ve işlerini geleceğe taşımaları için daha fazla güven ve esneklik sağlıyoruz” dedi.

 

Dell Technologies Kıdemli Başkan Yardımcısı Arun Narayanan ise şunları ekledi: “Dell PowerEdge sunucularında yapay zekâ iş yükleri için RHEL AI’nın doğrulanması, müşterilere sunucuların, GPU’ların ve temel platformların sürekli olarak test edildiği ve doğrulandığı konusunda daha fazla güven sağlıyor. Bu da GenAI kullanıcı deneyimini basitleştiriyor.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com