Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 4 Eylül 2024 61 Görüntüleme

Spotify, kullanıcıların gün boyu değişen moduna uygun şekilde güncellenen çalma listesi daylist’i Türkiye’de kullanıma sundu

Gün boyunca birkaç kez güncellenen daylist, kullanıcıların gün içindeki her türlü moduna uygun şekilde hazırlanan son derece özel çalma listelerinden oluşuyor. Diğer bir deyişle daylist, tek bir çalma listesi içerisinde bütün bir günü sunuyor. Spotify’da yeni müzik keşfini destekleyen en popüler özelliklerden biri olan daylist, 65 pazarda kullanıma sunulmasının ardından popülerliğini artırmaya devam ediyor: 

  • daylist kullanıcılarının yüzde 70’i, haftadan haftaya düzenli olarak bu çalma listesini dinliyor.

  • Bu yılın başından bu yana, daylist özelliğinin kendi ülkelerinde ne zaman kullanıma sunulacağını soranların sayısında yüzde 118 artış yaşandı. 

  • daylist, Spotify’ın müzik keşfini destekleyen en popüler özelliklerden biri olarak öne çıkıyor. 

  • daylist, şu anda kullanımda olduğu pazarlarda kullanıcılar tarafından milyonlarca sosyal medya paylaşımıyla Spotify’ın en çok paylaşım yapılan kişiselleştirilmiş deneyimi olma özelliğini taşıyor. 

Bugünden itibaren daylist, tüm dünyada hem Free hem de Premium kullanıcılar için Türkçe de dahil olmak üzere 14 dilde kullanıma sunuldu. (Arapça, Katalanca (İspanya), Fransızca (Kanada), Fransızca (Fransa), Almanca, Endonezce, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce, İspanyolca (Meksika), İspanyolca (İspanya) ve Türkçe.)

daylist’e Nasıl Erişebilirsiniz:

  • Mobil uygulamada, daylist’e Senin İçin Hazırlandı bölümünden ulaşılabilirsiniz. Spotify uygulaması bulunan tüm cihazlarda “daylist” araması yaparak veya spotify.com/daylist adresini ziyaret ederek daylist’inize erişebilirsiniz. 

  • daylist’lerinizi sosyal medyada paylaşmak için hazır ekran görüntüleri, kişiselleştirilmiş çıkartmalar veya özelleştirilebilir paylaşım kartları kullanabilirsiniz. 

  • İpucu: Belirli bir daylist’i çok beğendiyseniz, çalma listesinde “…” simgesine dokunup “Çalma listesine ekle” sekmesinin ardından “Yeni Çalma Listesi” seçeneğine dokunmanız yeterli. Böylece sevdiğiniz daylist’i Kütüphanenizde saklayabilirsiniz. 

Daha fazla bilgi için Spotify’ın For The Record blogunu ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com