Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 3 Eylül 2024 77 Görüntüleme

Antalya Film Forum Başvuruları Açıldı

Ortak yapım olanaklarını artırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi hedefleyen forum, 7-9 Ekimtarihleri arasında gerçekleşecek.

 

Yurt dışından yapımcıları, film festivalleri programcılarını, dünya satış şirketleri temsilcileri ve dağıtımcılarını Antalya’da ülkemiz sinema sektörüyle buluşturan, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım ve proje geliştirme marketi Antalya Film Forum; hem ulusal hem de uluslararası arenada ilgi uyandırmaya devam ediyor.

Ortak yapım olanaklarını artırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi amaçlayan foruma; “Uzun Metrajlı Kurmaca Film ‘Pitching’ Platformu” Uzun Metrajlı Kurmaca Film ‘Work-in-Progress’ Platformu”, “Belgesel Film Work In Progress Platform”, “Dizi / Kısa Dizi Pitching Platformu” kategorilerindeki projeler katılabiliyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda projeleri çekimlerinin en az üçte ikisi Antalya kentinde gerçekleştirilerek filmin son kurgusunda en az üçte iki oranında Antalya’da çekilmiş sahneleri içerecek ulusal uzun metraj bir filme destek olmak, Türkiye’de film çekimi için en elverişli gün ışığı ve doğal platoların bulunduğu Antalya’da film üretimini artırmak, Antalya’yı, Türkiye ve dünya film endüstrisinin önemli merkezlerinden birine dönüştürmek amacıyla gerçekleştirilen Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ile destekleyen Antalya Film Forumprojeleri bu yıl Sümer Tilmaç Antalya Senaryo Destek Fonu ‘Pitching’ Platformu’na kabul edecek.

Yapımcı ve yönetmenleri teşvik ederek projelerin uluslararası platformlarda görünürlüğünü arttırmak için çalışmalarını sürdüren Antalya Film Forum’a başvurular, antalyaff web adresinde bulunan Antalya Film Forum sayfası üzerinden 16 Eylül Pazartesi saat 18:00’e kadar kabul edilecek.

‘Pitching’ platformlarına Türkiye’den süresi en az 60 dakika olan uzun metraj film projeleri ve ‘Work in Progress’ platformlarına ise yine Türkiye’den post-prodüksiyon aşamasında veya çekimlerinin en az %70’ini tamamlamış projeler, 16 Eylül tarihine kadar başvurabilecek. Seçilen projelerin açıklanması ise 30 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek.

 

Türkiye’nin en büyük sektörel destek platformu olan Antalya Film Forum, yönetmen, yapımcı ve senaristleri uluslararası film profesyonelleriyle buluştururken, bu yıl toplam 500 bin TL tutarında para ödülü verecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com