Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 2 Eylül 2024 59 Görüntüleme

Genç Judocu Sinem Oruç Dünya Üçüncüsü Oldu

Konya Büyükşehir Belediyespor judo takımında mücadele eden Sinem Oruç, Dünya Ümitler Judo Şampiyonası’nda dünya üçüncülüğü elde etti.

Oruç, Peru’nun Lima kentinde düzenlenen şampiyonada 63 kiloda İspanyol rakibi Lucia Carpio Fernandez’i mağlup ederek ülkemize ve şehrimize bronz madalya kazandırdı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son yıllarda elde ettiği başarılarla judo dünyasında adından sıkça söz ettiren genç sporcuyu, antrenörlerini ve ailesini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

SPORCUMUZ BAŞARILARINA YENİLERİNİ EKLİYOR

2022 ve 2023 yıllarında Avrupa şampiyonluğunu kazanan Sinem Oruç, 2022 Dünya Şampiyonu unvanını da elde ederek dünya çapında tanınmış bir judoka oldu.

Ayrıca, 2023 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Festivali’nde (EYOF) gümüş madalya kazanarak ikinci olan Oruç, bugüne kadar 5 Avrupa Kupası Şampiyonluğu ve 4 Türkiye Şampiyonluğu ile de büyük başarı elde etti.

Konya Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı adına mücadele eden Sinem Oruç, bu yeni başarısıyla Türkiye’yi ve Konya’yı bir kez daha gururlandırdı.

Sporcumuzun bu başarısı, gelecek turnuvalar için de büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com