Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 26 Ağustos 2024 62 Görüntüleme

MDR’ye Sahip MSP’lerin Siber Tehditlere Karşı Sağladığı 4 Fayda

Yapılan bir ankete göre, MSP’lerin %81’i’nin MDR’yi halihazırda sunduğu, sunmayan MSP’lerin ise %97’lik oranla neredeyse tamamının yakın gelecekte bunu hizmet portföylerine dahil etmeyi planladığı biliniyor. WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, MDR hizmetlerinin MSP tekliflerine sağladığı faydaları açıklayarak bu teklifleri geliştirmenin 4 yolunu sıralıyor.

 

Etkisi günlerce sürebilen siber saldırılar, kuruluşlar için önemli bir zorluk teşkil ediyor. Ancak günümüzün siber tehdit ortamı, bunu uzmanlar için dahi giderek daha karmaşık ve zorlu hale getiriyor. Bu tür saldırılarla mücadele etmek için 7/24 sürekli izleme ve bu izlemeden elde edilen faaliyetlerin gelişmiş siber istihbarat ve teknolojilerle gerçek zamanlı olarak analiz edilmesi kritik önem taşıyor. Bu kapsamda, Yönetilen Tespit ve Müdahele Hizmetleri (MDR), MSP’ler arasında giderek daha popüler bir araç haline geliyor. Yapılan bir ankete göre, MSP’lerin %81’i’nin MDR’yi halihazırda sunduğu, sunmayan MSP’lerin ise %97’lik oranla neredeyse tamamının yakın gelecekte bunu hizmet portföylerine dahil etmeyi planladığı biliniyor. WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, MDR hizmetlerinin MSP tekliflerine sağladığı faydaları açıklayarak bu teklifleri geliştirmenin 4 yolunu sıralıyor.

 

1. Sürekli İzleme: Birçok MSP, müşterilerinin ortamlarını her zaman izlemelerine izin vermeyen sınırlı kaynaklara sahip. Bir MDR hizmeti, şüpheli etkinlikleri belirlemek ve bir saldırganı çok geç olmadan tespit edebilmek için uç noktalardan ve Microsoft 365 gibi bulut ortamlarından toplanan bilgilerin bağlamını ve korelasyonunu sağlayarak 7/24 gözetim sunar.

 

2. Uzman Analizi: Bir MDR hizmeti, potansiyel tehditleri hızla etkisiz hale getirmek ve etkilerini azaltmak için olaylardaki saldırı göstergelerini (IoA) tespit etmek ve analiz etmek için harici uzmanlık sağlar. Ayrıca olay sonrası kontrol altına alma veya düzeltme için rehberlik sağlar. Bu şekilde MSP’ler kuruluşların güvenliğini sağlayabilir.

 

3. Uyarı Yorgunluğunu Azaltma: Uyarı akışı sırasında, gerçekten önemli olan ve dikkat edilmesi gerekenleri gözden kaçırmak kolaydır. MDR hizmeti izleme işini üstlenir ve bir uyarı belirli bir eylem gerektirdiğinde MSP’yi bilgilendirir. Bu şekilde, ekibiniz artık uyarıları gözden geçirmek zorunda kalmayacak, ancak MDR hizmeti tarafından uyarıldığında, yalnızca tehdidin varlığı doğrulandığında harekete geçecektir. Zamanınızı müşterilerinizin memnuniyetini ve yakınlığını artıran, iş büyümesini sağlayan görevlere katılmaya ayıracaktır. 

 

4. Mevzuata Uygunluk Yardımı: Birçok MSP, uyumluluk yardımına ihtiyaç duyan düzenlemeye tabi sektörlerdeki müşterilerle çalışır. MDR hizmetleri, periyodik raporlama yoluyla güvenlik duruşunun güvenle iyileştirilmesindeki etkinliğin gösterilmesine yardımcı olmalıdır. Bu şekilde MSP’ler tarafından desteklenen kuruluşlar, yasal güvenlik gerekliliklerine uygunluk gösterebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com