Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 25 Ağustos 2024 72 Görüntüleme

Taha Akgül Karakucak Güreşleri, Keçiören’de Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Cumhuriyet tarihinin en büyük Karakucak Güreşleri organizasyonu olan “Taha Akgül Karakucak Güreşleri” görkemli bir törenle başladı.

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın ev sahipliğinde Keçiören Bağlum Stadyumu’nda gerçekleşen organizasyona Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Milletvekilleri Adnan Beker ve Yüksel Arslan, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol, Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, büyükelçiler, güreş federasyonu yetkilileri, il ve ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, rektörler ve güreş severler katılım gösterdi. Büyük güreş organizasyonu İstiklal Marşı’nın okunması, protokol konuşmaları ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mehter takımı ve halk danslarının ardından Türkiye’nin tüm illerinden gelen 1500 güreşçi er meydanında yerini aldı.

Kıran kırana mücadele

Karakucak güreşleri kapsamındaki eleme müsabakaları, ilk günün sabah saatlerinde yıldızlar kategorisiyle başladı. Türkiye’nin dört bir yanından Keçiören’e gelerek yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerinde yarışan güreşçiler büyük ödüllere ulaşmak için eleme müsabakalarında kıran kırana mücadele etti. İki gün boyunca sürecek organizasyonun ilk günündü 512 müsabaka gerçekleşti. Yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerindeki çetin mücadelelerin ardından ikinci günde başpehlivanlık final müsabakaları yapılacak. Taha Akgül Karakucak Güreşleri’nde yıldızlar kategorisinin birincisi olan başpehlivana 200 bin TL, gençler kategorisinin birincisi olan başpehlivana 500 bin TL, büyükler kategorisinin birincisi olan başpehlivana ise sıfır kilometre araba hediye edilecek.

Taha Akgül Karakucak Güreşlerini geleneksel olarak yaşatacağız

Türk milletinin kalbi olan Ankara’da, böylesine önemli bir etkinliği düzenlemekten dolayı büyük bir gurur duyduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün burada, milletimizin köklü tarihinden gelen ve özümüzde yer eden Karakucak güreşleri vesilesiyle bir aradayız. Sayın Mansur Yavaş Başkanımızın destekleriyle böyle büyük bir güreş organizasyonunu bizlere nasip ettiği için Yüce Mevlam’a şükürler olsun. Karakucak güreşleri, Türk milletinin asaletini, yiğitliğini ve mücadeleci ruhunu yansıtan en kadim sporlarımızdandır. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi olarak, bu geleneği sürdürmek ve gelecek nesillere aktarmak adına Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Keçiören Belediyesi Bağlum Spor ile birlikte organize ettiğimiz karakucak güreşleri organizasyonumuzun, adını da dünyaya ismini kazıyan, şanlı Türk Bayrağımızı göklere defalarca çektiren Taha Akgül olarak koymuş bulunmaktayız. Bu Taha Akgül Karakucak Güreş Müsabakalarını geleneksel olarak yaşatmaya özen göstereceğiz. Aramızda bulunan efsanevi milli güreşçimiz Ahmet Ayık Hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada Sivas’tan Kars’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelerek mücadele edecek tüm pehlivanlarımız, bu ruhu yaşatmanın ne denli önemli olduğunun bilincinde olarak er meydanına çıkacaklar. Er meydanında ter dökecek tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum. Bu şanlı günün milletimize, Ankaramıza, Türk güreşine hayırlı olmasını diliyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene!’’ dedi.

Ata sporumuz güreşte, nice Ahmet Ayıklar, Mahmut Atalaylar, Taha Akgüller yetişsin istiyoruz

Türk güreşi dendiği zaman adını dünya güreş tarihine altın harflerle yazdırmış Ahmet Ayık, milli güreşçi Taha Akgül’ü ve katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘Dünyada yapılan bütün yarışmalarda en fazla adını duyuracağımız ve şampiyon çıkaracağımız spor, ata sporuz güreştir. Kuşak güreşinden, karakucak güreşi ve yağlı güreşe kadar güreşin her türlüsü bizim genlerimizde var. Keçiören Belediyemizin öncülüğünde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle biz bu ata sporumuzu desteklemek, nice Ahmet Ayıklar, Mahmut Atalaylar, Taha Akgüller yetişsin istiyor, dünyada yapılan bütün yarışmalarda Türk Bayrağımızın göndere çekilip gözyaşları içerisinde İstiklal Marşı’mızı söylemek istiyoruz. Bunun da en güzel yolu güreşe destektir. Bizler de bugün burada Türkiye’nin her yerinden gelen 1500 sporcuyla başlıyoruz. Taha Akgül Karakucak Güreşleri, inşallah önümüzdeki yıllarda geleneksel hale gelecek ve çok daha fazla sporcunun katılımıyla başarılar elde edeceğiz. Bu organizasyona emek veren, katılan, şimdiye kadar güreş sporuna katkı veren herkese çok teşekkür ediyor ve er meydanına çıkacak bütün güreşçilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Taha Akgül Karakucak Güreşleri, nice genç sporcuların yetişmesine vesile olacak

Bu keyifli organizasyonda emeği geçen Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan’a teşekkürlerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol ise “Kuşkusuz siyasetin ana amacı toplumu mutlu etmek, refah ve huzur içerisinde yaşatmaktır. Siyasetçi, kendisini ülkesine, milletine adayan insandır. Spor, ülkede birliğin ve beraberliğin oluşmasında çok önemli katkısı bulunan bir alan. Güreş ise Türkiye için çok önemli milli bir spor. Güreşin gelişimine katkı sunacağına inandığım Taha Akgül Karakucak Güreşleri’nin Keçiören’de gelenekselleşmesini, buradan nice genç sporcu kardeşlerimizin yetişmesini diliyorum. İnanıyorum ki bugün burada gerçekleşecek bu güzel etkinlik, çok verimli sonuçlar doğuracaktır. Hayırlara vesile olmasını diliyor, ülkemizin huzurunun ve mutluluğunun her geçen gün artmasını, özlediğimiz demokrasiye cumhuriyetin ikinci yüzyılında kavuşmayı temenni ediyorum. Tüm güreşçilere başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com