Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 25 Ağustos 2024 67 Görüntüleme

Seferihisar’da Ata Ekmeği ve Armola Pazarı coşkusu

Seferihisar Belediyesi tarafından her yıl Ulamış Köyü’nde düzenlenen Ata Ekmeği ve Armola Pazarı  bu yıl da büyük ilgi gördü.

 

Seferihisar’ın yüzyıllardır süregelen yerel lezzetleri Ata Ekmeği ve Armola peyniri, Ulamış’ta ziyaretçilerine lezzet şöleni yaşattı.

 

Ulamış Mahallesi’nde kurulan üretici pazarları ile misafirlerin dikkatini çeken etkinlik bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Gelenekselleşmiş şölen, Seferihisar Belediye Bandosu ile misafirlere coşku yaşatırken tiyatro oyunları, ritim gösterileri ve dans şovlarıyla devam etti. 

“ATALARIMIZIN BİZE MİRASI”

 

Seferihisar’ın markası haline gelen Topan Karakılçık Buğdayı’nın  coğrafi işaret almasının müjdesini veren Başkan Yetişkin, “Yıllardır atalarımızın bize mirası karakılçık buğdayının ve Seferihisar’ın el emeği göz nuru geleneksel Armola peynirinin bereketini hep birlikte kutluyoruz. Fakat bugün kutlayacak çok önemli bir şeyimiz daha var. Bundan yıllar önce Karakılçık buğdayı ile Seferihisar’a bereket getirdik. Hastalara şifa olduk. Toprağı özü ile buluşturduk! Şimdi de Seferihisar’ın Karakılçık Buğdayı’na coğrafi işaret alarak tescilledik. Tüm Seferihisar halkına hayırlı uğurlu olsun. Bereket olsun” ifadelerini kullandı. 

 

Köy meydanına kurulan üretici pazarlarında Seferihisar’a has yerel ürün stantlarını ziyaret eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Nuriye Hepterlikçi ve Gökhan Pehlivan, Chp İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, Ulamış Mahalle Muhtarı Kadir Girginer vatandaşla bir araya geldi.

 

Şenlik havasında geçen pazar, Ulamış Köy Tiyatrosu, Dilek Güney Ritim Grubu, Cavit Ata ve Orkestrası, Rebetos Dans Akademisi’nin göz kamaştıran gösterileri ile sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com