Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 19 Ağustos 2024 74 Görüntüleme

Dolandırıcıların hedefi duygular… Yüksek vaatlerle veya korkutarak mantıklı düşünmeyi engelliyorlar!

Dikkat çekici, heyecan uyandırıcı bir iletişim stili benimseyen dolandırıcıların insanların mantıklı düşünmesini geri planda bıraktığını dile getiren Uzman Klinik Psikolog Sera Elbaşoğlu, “Özellikle kaygı, korku gibi negatif duyguları vererek ya da kolay yoldan para kazanma vaadiyle insanları kandırıyorlar.” uyarısında bulundu.

Dolandırıcılık eylemini gerçekleştiren kişilerin kişilik özelliklerine de değinen Uzman Klinik Psikolog Sera Elbaşoğlu “Psikopati, sosyopatlık gibi özellikleri olan insanlar ve güçlü olmak, başkalarını dolandırmak onlara iyi hissettiren şeyler.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Uzman Klinik Psikolog Sera Elbaşoğlu, birçok farklı şekilde, birçok farklı kesimden insanı tuzağa düşürerek maddi manevi zarara uğramalarına neden olan dolandırıcıların kişilik özellikleri hakkında bilgi paylaştı.

Etkili ve dikkat çekici bir şekilde yaklaşıyorlar!

Eğitimli insanları bile tuzaklarına düşürebilen dolandırıcıların, dolandırmak istedikleri kişilerin duygularına yönelik hamlelerde bulunduklarını belirten Uzman Klinik Psikolog Sera Elbaşoğlu, “İlk etapta etkili, dikkat çekici bir yaklaşımda bulunuyorlar.” dedi.

Dikkat çekici, heyecan uyandırıcı bir iletişim stili benimseyen dolandırıcıların yüksek vaatlerde bulunarak ya da korku ve kaygı gibi insanların mantıklı düşünmesini geri planda bırakacak duyguları kullanarak insanların duygularını harekete geçirdiklerini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Sera Elbaşoğlu, “Özellikle kaygı, korku gibi negatif duyguları vererek ya da kolay yoldan para kazanma vaadiyle insanları kandırıyorlar.” şeklinde konuştu.

Dolandırıcıların psikopati, sosyopatlık gibi özellikleri var!

Dolandırıcılık eylemini gerçekleştiren kişilerin daha anti sosyal eğilimleri olan kişiler olduğuna dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Sera Elbaşoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Hatta psikopati, sosyopatlık gibi özellikleri olan insanlar ve güçlü olmak, başkalarını dolandırmak onlara iyi hissettiren şeyler. Ötekiler ve ötekilerin duygularını, nasıl hissettiklerini, başlarına neler geleceğini umursamayan insanlar. Sadece kendi çıkarları için insanları kullanan, bunun için de karşı tarafın duygularını, düşüncelerini, davranışlarını yönlendirici bir ikna kabiliyetleri, manipülasyon yetenekleri yüksek olan insanlar aslında bunu yapıyorlar.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com