Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 16 Ağustos 2024 46 Görüntüleme

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Van’da hentbolun geleceği için önemli adımlar attı

Başkan Kılıç, Van Valisi Ozan Balcı, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Deniz Gül ve yöneticiler Mustafa Sakızcıoğlu ile Erdem Dara, Hentbol A Klasman Gözlemcisi Şakir Şahar ve Hentbol Antrenörü Müslüm Karaboğa ile bir araya geldi.

Başkan Kılıç’ın Van’daki ilk durağı, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir oldu. Görüşmede, Van’da hentbolun yaygınlaştırılması ve gençlerin bu spora kazandırılması için yapılacak altyapı çalışmaları detaylı bir şekilde ele alındı. Genç yeteneklerin keşfi ve spor okulları ile iş birliği içinde yürütülecek projelerin önemine vurgu yapan Kılıç, Van’da hentbolun gelişimine yönelik uzun vadeli stratejilerden bahsetti.

Ardından Van Valisi Ozan Balcı’yı ziyaret eden Kılıç, Valilik desteğiyle hayata geçirilecek spor projeleri üzerinde durdu. Hentbolun, bölgedeki gençler için bir çıkış noktası olabileceğini belirten Kılıç, Van’da düzenlenecek turnuvalar ve spor etkinliklerinin şehrin hentbol potansiyelini açığa çıkaracağını ifade etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nü de ziyaret eden Kılıç, Kulüp Başkanı Deniz Gül ve yöneticiler Mustafa Sakızcıoğlu ile Erdem Dara ile bir araya geldi. Ziyarette, hentbol branşındaki faaliyetlerin artırılması ve gençlerin sporla buluşturulması adına yapılabilecek yeni projeler ele alındı.

“Hedefimiz sadece bugünün değil, yarının da başarılı hentbolcularını yetiştirmek”

Van’da gerçekleştirdiği temasların ardından bir açıklama yapan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Van’da sporun, özellikle de hentbolun gelişmesi için büyük bir potansiyel mevcut olduğu dile getirdi.

Başkan Kılıç, “Van’da sporun, özellikle de hentbolun gelişmesi için büyük bir potansiyel mevcut. Gençlerimizin spora olan ilgisini artırmak ve onları hentbol gibi takım sporlarıyla buluşturmak adına çok önemli fırsatlar görüyoruz. Bu potansiyeli harekete geçirmek için yerel yönetimlerle güçlü bir iş birliği içinde olacağız. Hedefimiz, sadece bugünün değil, yarının da başarılı hentbolcularını yetiştirmek. Bu doğrultuda altyapı çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz ve hentbolun, bölgedeki gençler için bir yaşam tarzı haline gelmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz”dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com