Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 14 Ağustos 2024 83 Görüntüleme

World Medicine Ar-Ge projeleriyle zirveyi takip ediyor

World Medicine, 560 projeyle araştırmanın 2. sırasında yerini aldı. Ar-Ge yatırımlarına son 5 yılda daha çok hız verdiklerini ifade eden World Medicine Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Kalender; “Son üç yıldır yaptığımız projelerle araştırmanın ikinci sırasında yer alıyoruz. Çalışmalarımızı ülkemiz için milli bir değer olarak görüyoruz. Burada ürettiğimiz ilacı dünyaya ihraç ederek, ülkemize katma değer sağlıyoruz.” dedi.

Bu yıl 11’inci raporu hazırlanan Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’nda World Medicine 560 projeyle ikinci sırada yerini aldı. World Medicine, Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan ilaç şirketi oldu.

 

Birçok farklı kurum ve kuruluş tarafından ihracat ve Ar-Ge yatırımları ile emeklerinin karşılığını aldıkları için çok gurur duyduklarını paylaşan World Medicine Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Kalender, “Ar-Ge merkezimizde ulaşılması zor ve önemli ürünleri en yeni teknolojileri kullanarak üretiyoruz. Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımlar neticesinde ürün yelpazemizi de genişletmeyi sürdürüyoruz.  Bizim için Ar-Ge’ye yatırım yapmak demek aynı zamanda ülke ekonomisine ve geleceğine de yatırım anlamına geliyor. Her yıl ciromuzun yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayırıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“Ar-Ge yatırımı demek milli yatırım demek”

Ruşen Kalender; “Türkiye’nin dışa bağımlı olmadan kendi ilacını üretmesine katkı sağlamak için kurduğumuz özel Ar-Ge laboratuvarımızda dünya çapında ilaç otoritelerinin talep ettiği ilaç analizlerini kendi bünyemizde yapabiliyoruz. WMINOLAB İnovasyon Laboratuvarımızı kendi Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızın dışında tüm şirketlerin kullanımına açtık. Böylece farklı şirketlerin de dışa bağımlılığını azaltırken ülke ekonomisine de katma değer sağladık” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com