Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 14 Ağustos 2024 77 Görüntüleme

The Walt Disney Company’nin Eşsiz Etkinliği “D23: The Ultimate Disney Fan Event” Katılımcılara Büyülü Bir Deneyim Yaşattı

Etkinlikte Disney hayranları hayat boyu unutulmayacak bir deneyim yaşarken Disney ile ilgili birçok yeni gelişme duyuruldu.

 

İstanbul, Türkiye (14 Ağustos 2024), 2009’dan bu yana düzenlenen ve dünyanın her yerinden Disney hayranlarını buluşturan D23: The Ultimate Disney Fan Event, bu yıl 9-10 ve 11 Ağustos tarihlerinde Anaheim, Kaliforniya’da ziyaretçilerini ağırladı. Bugüne kadarki en kapsamlı ve sürükleyici etkinlik, on binlerce tutkulu Disney hayranını bir araya getirdi. Etkinliklerin ana merkezi Kaliforniya’nın en önemli spor mabetlerinden Honda Center oldu. Honda Center üç gecede 230’dan fazla gösteri, panel ve sunuma ev sahipliği yaptı. 

The Walt Disney Company CEO’su Bob Iger, gecenin açılışını yaparak tüm hayranlara teşekkür etti. “Bir asrı aşkın süredir hikaye anlatımıyla kurduğumuz derin bağ, bugün her zamankinden daha güçlü” diyen Bob Iger, Disney’i yaratıcı hikaye anlatımı ve yenilik alanında küresel bir lider olarak öne çıkaran unsurları vurguladı.

Yvette Nicole Brown’ın sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, Disney Entertainment’ın Eş Başkanı (Co-Chairman) Alan Bergman, Pixar Animation Studios’un Baş Kreatif Sorumlusu (Chief Creative Officer) Pete Docter, Disney Animation’ın Baş Kreatif Sorumlusu (Chief Creative Officer) Jennifer Lee ve Marvel Studios’un Başkanı ve Yapımcısı Kevin Feige gibi Disney’in öne çıkan yaratıcı liderleri sahnede yer alarak, yeni ve sevilen yapımların arkasındaki yıldızları ve hikaye anlatıcılarını tanıttılar.

Disney’in efsanevi serilerinin geleceği Disney Entertainment Showcase’te görücüye çıktı

D23: The Ultimate Disney Fan Event’in açılış gününün ana etkinliği Disney Entertainment Showcase’ti. Etkinlik Dwyane Johnson’ın sunuculuğunda konserler ve dans gösterileri ile açıldı. Daha sonra sahne Moana’nın sesi, şarkıcı Auli’i Cravalho’ya bırakıldı. Cravalho ve dans ekibi harika bir şovla “Moana 2” filminden yeni bir şarkıyı konuklara sundu. “We’re Back” isimli şarkı büyük beğeni toplarken Moana 2’nin yayın tarihinin açıklanması ve yeni filmin fragmanının gösterimi coşkuyu artırdı. Moana 2’nin duyurulmasının ardından Dwyane Johnson yeni film projesi “Monster Jam”i de katılımcılara müjdeledi.

2016’da En İyi Animasyon Filmi kategorisinde Oscar ödülünü layık görülen Zootopia’nın 2025’te devam filmi ile izleyicilerle buluşacağının duyurulmasından sonra, Disney hayranlarına bir müjdeli haber de  Walt Disney Animation Studios’un bir diğer Oscar ödüllü kült animasyon serisi Frozen’dan geldi.. Disney Animation’ın Baş Kreatif SorumlusuKreatif Sorumlusu Jenniffer Lee yaptığı açıklamada; Anna, Elsa ve Olaf’ın 2027’de “Frozen 3” ile yeniden karşımızda olacağını duyururken, filmden yeni bir logo da sergilendi.

Pixar Baş Kreatif SorumlusuBaş Kreatif Sorumlusu (Chief Creative Officer) Pete Docter ise tüm zamanların en çok gişe yapan animasyon fimi Inside Out 2 (Ters Yüz 2)’ye olan ilgi için hayranlara teşekkür ederken; bu yıl yayınlanacak “Win or Lose”, 2025’te gösterime girecek “Elio” ve 2026’da yayınlanacak “Toy Story 5 (Oyuncak Hikayesi 5)” gibi filmlerle ilgili yeni bilgiler verdi. Ayrıca Docter, “Inside Out (Ters Yüz)” dünyasında geçecek 2025’te Disney+’a gelecek yeni bir dizi ile “Hoppers” adlı yeni bir uzun metrajlı filmi de duyurdu. Ancak Docter’in en çok ses getiren açıklaması Incredibles 3 (İnanılmaz Aile 3)’ün resmen yapım aşamasında olduğunu duyurmasıydı.olduğunu duyurmasıydı.

Disney Entertainment Showcase’te animasyon serileri dışındaki seriler ile ilgili de önemli bilgiler paylaşıldı.önemli bilgiler paylaşıldı. Günün özel konuklarından Zoë Saldaña, Sam Worthington ve yönetmen James Cameron etkinlikte Avatar serisinin 19 Aralık 2025’te vizyona girecek olan bir sonraki filmi “Avatar: Fire And Ash” hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni filmden sonra serinin 2029 ve 2031 yıllarında da devam filmlerinin geleceği açıklandı.

Cuma gecesi etkinliğinde Star Wars galaksisinden de haberler vardı. Yönetmen Jon Favreau ve Yapımcı Dave Filoni, Honda Center’da katılımcıların tezahüratları eşliğinde yaklaşan yeni film “The Mandalorian & Grogu”dandan yeni görüntüler gösterdi. Ayrıca evrenin yeni canlı aksiyon dizisi “Star Wars: Skeleton Crew”un ve “Andor”un yeni sezonunun fragmanları yayınlandı.

Marvel evreninde meraklamerakla beklenen “Daredevil: Born Again” dizisinin Mart 2025’te Disney+ kataloğuna ekleneceği açıklanırken; “Agatha All Along”tan yeni bir fragman konuklara sunuldu. Çekimleri devam eden “The Fantastic Four: First Steps” filminin de kısa bir tanıtımının yapıldığı gecede Marvel hayranları Ryan Coogler ile 2025’te Disney+’ta olacak “Ironheart”ı kutladılar. Gece “Percy Jackson and the Olympians” dizisinin ilk tanıtımı ile devam etti ve “Freaky Friday” serisinin devam filminin ismi duyuruldu: “Freakier Friday”.  

Canlı aksiyon filmlerden “Lilo & Stich”in 2025’te sinemalarda olacağı açıklanırken; Pamuk Prenses uyarlaması “Snow White”tan ilk fragman görücüye çıktı. “TRON” serisinin bir sonraki filmi, Jared Leto, Jeff Bridges, Greta Lee ve Evan Peters’ın ikonik TRON ışık gösterisiyle sahneye çıkmasıyla duyuruldu. 10 Ekim 2025’te vizyona girecek filmin müziklerini ise Nine Inch Nails’dan Trent Reznor ve Atticus Ross’un yapacağı açıklandı.

Gece, 20 Aralık’ta vizyona girecek “Mufasa: The Lion King” filminin ve orijinal Lion King’in ikonik şarkılarının seslendirilmesi ile sonlandı.

İlk günün yıldızlarla ve büyük açıklamalarla dolu etkinliğinin ardından Honda Center ikinci günde de ses getirecek bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Meghan Trainor, Shaboozey ve Rita Ora başta olmak üzere birçok müzisyenin sahne aldığı günde Disney’in yeni cruise gemileri ve eğlence parklarıyla ilgili gelişmelerden bahsedildi.

14 yeni Disney efsanesi onurlandırıldı

Kapanış gününde, Ryan Seacrest’in sunuculuğunda 2024 yılı Disney Efsaneleri’ni kutlamak için özel bir tören düzenlendi. Törene katılan misafirleri karşılayan The Walt Disney Company CEO’su Bob Iger, “Disney Efsaneleri Ödülü, şirketimizin sunduğu en yüksek onurdur.” diyerek ödülün tarihi önemine vurgu yaptı. Törende; Colleen Atwood, Angela Bassett, Martha Blanding, James L. Brooks, James Cameron, Jamie Lee Curtis, Miley Cyrus, Steve Ditko, Harrison Ford, Mark Henn, Frank Oz, Kelly Ripa, Joe Rohde, ve John Williams Disney mirasına yaptıkları katkılardan dolayı onurlandırıldı. 

Videolarda ve sunumlarda Steven Spielberg, Adam Driver, Phoebe Waller-Bridge, George Lucas, Jamie Lee Curtis, Jodie Foster, Arnold Schwarzenegger, Colin Farrell, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Robert De Niro, Steve Martin ve daha birçok dünyaca ünlü isim yer aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com