Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 14 Ağustos 2024 72 Görüntüleme

30 Ağustos Tatili İçin Uygun Fiyatlı Rotalar

Türkiye’nin lider seyahat sitesi ENUYGUN, Türkiye’nin dört bir yanında birbirinden güzel tatil yerlerini keşfetmek ve kısa da olsa dinlenmek isteyenler için 30 Ağustos tatilinde gidilecek 3 günlük tatil önerilerini sıraladı. 

Kuzey Ege’nin En Gözde Rotası: Ayvalık – Cunda Adası 

Uzun yaz tatillerinin yanı sıra kısa süreli tatiller için de Ayvalık ve Cunda Adası ilk sırada yer alan rotalardan. Edremit Havalimanı’ndan kolayca ulaşılabilen Ayvalık’tan Kaz Dağları’na da gidebilir, doğa tatili yapabilirsiniz. İsviçre Alplerinden sonra dünyanın en temiz havasına sahip bu alan, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

İlçenin popüler bir diğer noktası Cunda Adası. Ege Denizi’nin 4. büyük adası olan Cunda, daracık sokakları, rengarenk Rum evleri, şirin kafeleri, deniz kenarı balık restoranlarıyla 3 günlük tatil için oldukça ideal bir lokasyon. Yerli ve yabancı turistlerin gözde yeri olan adada Ortunç Koyu, Patriça Koyu, Kesebir Plajı, Duba Plajı ve Çataltepe Plajı deniz, kum ve güneş keyfinin çıkarılacağı plajların başında geliyor. 

Adada mutlaka görülmesi gereken diğer yerler arasında 1873 yılında inşa edilen Taksiyarhis Kilisesi, Agios Yannis Kilisesi, Despot’un Evi, Rahmi M. Koç Müzesi ve Ayışığı Manastırı bulunuyor. 

Butik otelleri, taş evleri seçenekleri ile Ayvalık ilçe merkezinde tek gece, çift kişilik konaklama fiyatları 2.500 TL’den başlıyor. ENUYGUNYAZ koduyla otel rezervasyonlarında 10.000 TL’ye varan indirimden yararlanabilirsiniz.

Ege’nin İncisi Eski Foça

ENUYGUN’un 30 Ağustos rota önerilerindeki bir diğer yer ise kalabalıktan uzak, Ege’nin en huzurlu Foça’sı. Sakinliği ve tüm güzelliğiyle Foça, dinlendirici ve keşif dolu bir tatil vadediyor.

Masmavi berrak deniziyle meşhur ilçenin öne çıkan plajları arasında Karakum Plajı, Çanak Koyu Mersinaki Koyu, Sazlıca Plajı ve Kosova Plajı yer alıyor.

Foça yalnızca deniz tatiliyle değil, tarihi ve kültürel bir yolculuk arayanlar için de ideal. Antik Yunan dönemine uzanan zengin geçmişiyle Foça, tarih tutkunlarını cezbediyor. Geçmişi Antik Yunan dönemine uzanan Eski Foça Limanı, Beş Kapılar Kalesi, Pers Anıt Mezarı, Denizcilik Müzesi, Phokaia Antik Kenti, Fatih Sultan Mehmet döneminde yaptırılan Fatih Camii, Ağalar Konağı gibi tarihi güzelliklerin yanı sıra Yel Değirmenleri, İngiliz Burnu, Kaleburnu, 6 adadan oluşan Foça adaları ve Foça’nın Kapadokyası olarak bilinen Siren Kayalıkları tatiliniz esnasında keşfetmeniz gereken noktalardan.

Foça’da, deniz ve tarihin iç içe geçtiği bu huzurlu rotada, iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 2.533 TL’den başlıyor.

Sakin Tatil Arayanlara Sığacık 

Tarihi taş evleri, berrak koyları ve eşsiz doğasıyla Ege’nin en güzel duraklarından biri de Sığacık. Türkiye’nin ilk sakin ilçesi unvanı alan Seferihisar’a bağlı bir köy olan Sığacık’ın her bir noktası tam bir doğa harikası. 

Seyahatseverleri bir film setinde gibi hissettiren Sığacık’ta görülmesi gereken yerler arasında Giritliler’in inşaa ettiği Teos Antik Kenti, Teos Marina, Sığacık Kalesi, Sığacık Kaleiçi ve Sığacık Pazarı yer alıyor.  

Son dönemde popülerliği artan Sığacık’ta 30 Ağustos tatili için iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 3.791 TL’den başlıyor., 

Ege’nin Toskana’sı Urla , 

İzmir’in turizm incisi olan Urla ulaşım kolaylığı, pırıl pırıl ve sakin koyları, sanatın kendini her adımda hissettirdiği sokakları ve şık restoranlarıyla ziyaretçilerine büyük bir keyif vaadediyor. Üzüm bağlarıyla ünlü, Ege’nin Toskana’sı olarak bilinen Urla’da Klazomenai Antik Kenti, Urla İskelesi, Çeşmealtı Güvendik Tepesi, Limantepe Malgaca Pazarı, Urla Sanat Sokağı, Köstem Zeytinyağı Müzesi, Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi Bademler Köyü ve Özbek Köyü gibi gezilip keşfedilmesi gereken tarihi ve kültürel birçok nokta bulunuyor. 

Masmavi deniziyle görenleri büyüleyen Altınköy Plajı’nda, berrak deniziyle Demircili Koyu’nda veya Gelinkaya Plajlarında deniz, kum ve güneşin de tadını doyasıya çıkarmak mümkün.

Urla’da 30 Ağustos tatili için Ege’nin huzur dolu atmosferinde keyifli bir kaçamak planlayanlar için iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 3.606 TL’den başlıyor.

Huzurun Adresi: Sapanca 

Yeşilin binbir tonu, Sapanca Gölü, bungalov otel keyfi ve alternatif kamp yerleriyle Sapanca da doğayla baş başa kısa tatiller için tercih edilen rotalardan. 

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı, son dönemde yapılan turizm yatırımları ve geniş bungalov otel seçenekleriyle gün geçtikçe popülerleşen Sapanca’da bisiklet ve ATV turları gibi macera dolu aktivitelerin yanı sıra Sapanca Gölü etrafında yürüyüş yapmak mümkün. 

Sessizliği, tertemiz havası ile kalabalık ya da tek başına tatiller için ideal olan Sapanca’da gezilecek diğer noktalar; Maşukiye, Akyazı ve Kırkpınar.

Sapanca’da doğanın tadını çıkarabileceğiniz konaklama seçeneklerinde, 2 kişilik tek gece konaklama fiyatları 2.506 TL’den başlıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com