Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 7 Ağustos 2024 100 Görüntüleme

Yandex’ten Türkiye’deki Girişimcilere Özel Startup Programı

‘Başlangıç’ ve ‘Gelişim’ olmak üzere iki kategori sunan programa katılanlar, Yandex Maps API, Yandex Cloud, Yandex Weather ile Yandex Ads gibi Yandex’in işletmelere yönelik en son teknoloji ve çözümlerine erişim sağlayabiliyor.

 

Makine öğreniminden güç alan akıllı ürün ve hizmetler geliştiren teknoloji şirketi Yandex, Türkiye’deki girişimlere günümüzün rekabetçi ortamında başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araç ve kaynakları sağlamak üzere tasarladığı Yandex Startup Programı’nı başlattı. İnovasyonu destekleme taahhüdü bulunan Yandex, ister yeni başlasın, isterse bir sonraki büyük atılımına hazırlansın her startup’ın parlama şansını hak ettiğine inanıyor. Yandex Startup Programı, Türkiye için özel olarak tasarlanmış olmasıyla öne çıkıyor. 

Program, startup’ların farklı gelişmişlik seviyelerine hitap eden “Başlangıç” ve “Gelişim” olmak üzere iki özel kategori sunuyor. Katılımcılar, Yandex Maps API, Yandex Cloud, Yandex Weather ve Yandex Ads gibi Yandex’in işletmelere yönelik en son teknoloji ve çözümlerine erişim sağlayarak gerçek potansiyellerini ortaya çıkarabilecekler.

Yandex Maps API İş Geliştirme Müdürü Şerza Saka, yöneticisi olduğu Startup Programı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Girişimciler ve startup’lar dünyayı dönüştüren ve bizi ileriye taşıyacak hizmet ve ürünleri üretme gücüne sahip. Sadece 2023 yılında 901 milyon dolar tutarında 347 yatırım işlemi ile Türkiye’nin startup ekosisteminde aktif bir büyümeye tanık oluyoruz. Yerel girişimcilere dünya standartlarındaki teknolojilere erişim sağlamak ve operasyonlarını kolaylaştırmak adına, işletmeler için mevcut tüm Yandex hizmetlerini tutarlı bir şekilde birleştirerek sunan, Türkiye pazarına özel olarak uyarlanmış bir Startup Programı geliştirdik. Tech İstanbul, Türk Telekom Ventures ve Startup Market gibi Türkiye’deki bir dizi hızlandırıcı ve kuluçka platformuyla ortaklık kurarak şimdiden belirli bir yol katettik. Bu sadece bir başlangıç. Güçlü araç ve hizmetlerimizden oluşan bir paketle, Türkiye’deki startup ve işletmelerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma konusunda kararlıyız.”

Neden Yandex Startup Programı?

Yandex Startup Programı’na katılmak, tek bir ekosistemdeki tüm temel araçlara özel koşullarda erişim sağlıyor. Startup’lar, katılımcı tüm servislerin çözümlerini kullanmayı seçebilecekleri gibi ihtiyaçlarına en uygun belirli servisleri de seçebiliyor.

Programın bir parçası olan Yandex hizmetleri:

Yandex Maps API: Web siteleri veya uygulamalar için detaylı interaktif haritalar, lojistiği optimize etmek ve müşteri hizmetleri kalitesini artırmak için özel yönlendirme, navigasyon ve coğrafi konum çözümleri. 

Yandex Cloud: Ölçeklenebilir altyapı, veri depolama, işleme ve analiz, makine öğrenimi ve geliştirme araçları ve iş birliği için hizmetler.

Yandex Weather: Dünya çapında herhangi bir konum için doğru ve kapsamlı bir şekilde yerel tahminler sağlayan yapay zekâ tabanlı bir hava durumu ve iklim hizmeti.

Yandex Ads: Web siteleri ve uygulamalar için reklam çözümleri ve analitik araçlar. 

Programa katılmak isteyen startup’lar, tüm avantajlardan yararlanmak için bugün başvuruda bulunabilirler. Yandex Startup Programı hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuruda bulunmak için web sitesini adresi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com