Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 7 Ağustos 2024 56 Görüntüleme

Private Sharing ve Gelişmiş Veri Koruması Samsung Galaxy cihazlarda kişisel bilgi güvenliği için gelişmiş yöntemler sunuyor

Samsung Knox Günlükleri yazı dizisinin “Knox Günlükleri: Paylaştığınız verileri gizli tutmak elinizde” başlığıyla yayınlanan dördüncüsünde, Private Sharing özelliğiyle güvenli bir biçimde ve yalnızca hedeflenen kişilerle dosya ve fotoğraf paylaşımı yapmanın yöntemi anlatılıyor. Gelişmiş Veri Koruması özelliği ise uçtan uca şifreleme ile veri kaybı riskini önemli ölçüde azaltıyor. 

Samsung’un Knox Günlükleri yazı dizisi kapsamında yayınlanan içeriğin tamamı aşağıdaki gibi:

“Veri gizliliğinin ihlaline ve veri sahipliği kaybına yönelik endişeler giderek yaygınlaşıyor. Teknoloji günlük yaşantımıza daha fazla dahil olmaya devam ettikçe, çevrimiçi iletişimimiz de giderek artıyor. Bu da sıklıkla hassas ve özel bilgilerin İnternet üzerinden paylaşılması anlamına geliyor.

Paylaşımlarımızı en doğru şekilde nasıl yapabileceğimizi çözebilmek zor olabilir. Örneğin, üçüncü taraf mesajlaşma platformlarının güvenliği konusunda endişe duyabilirsiniz. Sunucuların ele geçirilmesi veya telefonunuzun kaybolması gibi durumlarda özel bilgilerinizin ve verilerinizin kaybolması riski karşısında tedirginlik yaşayabilirsiniz. Başka bir cihazla bağlantı kurarken, verileri kimin görebileceği ve bunları nasıl güvende tutacağınız konusunda içiniz rahat olmayabilir.

Samsung olarak tüm bu endişeleri düşündük ve verilerinizi dilediğiniz kişiyle güvenle ve gönül rahatlığıyla paylaşabilmeniz için size koruma sunmayı kendimize görev edindik.

Quick Share ile Private Sharing Özelliği

Hiç şöyle bir durumla karşılaştınız mı? Yeni doğan bebeğinizin fotoğraflarını veya son tatilinizden bir videoyu paylaşmak istiyorsunuz, ancak bunların bir şekilde internete düşme veya paylaşmayı amaçladığınız kişiler dışında herhangi biri tarafından da görülme riskini almak istemiyorsunuz.

Samsung Galaxy bu sorunlar karşısında size cihazınızla gelen bir çözüm yolu öneriyor: Verilerinizi gönül rahatlığıyla paylaşmanızı sağlayarak gizliliği koruyan bir dosya paylaşım işlevi olan Quick Share’in Private Sharing özelliği.

Private Sharing ile verileriniz tek sahibi sizsiniz. Gönderdiğiniz dosyaları sadece ve sadece belirlediğiniz alıcıların açabilmesini sağlayabilirsiniz. Verileriniz konusunda verdiğiniz izinleri ve son görülebilme tarihlerini de ayarlayabilirsiniz. Böylece, paylaştıklarınız yalnızca sınırlı bir süre için görüntülenebilir. Ayrıca, yeniden paylaşılma imkanını ortadan kaldırıp “salt okunur erişimi” verebilirsiniz. İstediğiniz zaman verilerinizin erişimini iptal edebilirsiniz, ekran görüntüsü alınmasını kısıtlayabilirsiniz ve alıcının dosyayı ne zaman aldığını ve açtığını görebilirsiniz.

Paylaşmayı güvenli ve kolay hale getiren Private Sharing ile toplam boyutu 200 MB’ın altında olan 20’ye kadar dosyayı tek seferde paylaşabilirsiniz. Elbette, blok zinciri tabanlı şifreleme teknolojisi sayesinde, tüm dosyalarınız paylaşıldığında güvenli bir şekilde tamamen şifrelenir.

Private Sharing özelliğini kullanmak için göndermek istediğiniz dosyayı seçin ve Paylaş simgesine dokunun. Quick Share simgesine ve ardından daha fazla seçenek için sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. Ardından Private Sharing’i Aç öğesini seçin. Artık, mesaj gönderildikten sonra, ne gönderdiğinizi kontrol edebilirsiniz, son görüntülenme tarihini değiştirebilirsiniz veya paylaşım izinlerinizi iptal edebilirsiniz.

Dosya seç > Quick Share > Üç nokta (daha fazla seçenek) > Private Sharing’i aç

Artık özel bir fotoğrafı veya dosyayı yanlış gönderme ya da bilgilerinizin yanlış ellere geçmesi gibi konularda endişelenmenize gerek yok. Quick Share’in Private Sharing özelliği sayesinde verilerinizin kontrolü sizde olacak, paylaşmayı seçtiğiniz kişileri seçebilecek ve her adımdan haberdar edileceksiniz.

Uçtan uca şifrelemeyle Gelişmiş Veri Koruması

İşte hepimizin paniğe kapılmasına neden olan bir an: Ziyaret ettiğiniz web sitesinde bir şeyler ters gitti ve hassas hesap bilgilerinizin de depolandığı sunucunun ele geçirildiğini belirten bir bildirim aldınız! 

Kimse bilgilerinin sızdırılmasını istemez. Neyse ki Galaxy’nin Gelişmiş Veri Koruması ile verilerinizin Samsung Cloud’da güvenle saklandığından emin olabilirsiniz.

Galaxy S24 ile sunulmaya başlanan Gelişmiş Veri Koruması, verilerinizi Samsung Cloud ile senkronize ettiğinizde veya yedeklediğinizde Galaxy cihazlarında ek koruma sağlar. Bu özellik, uçtan uca şifreleme (E2EE/ end-to-end encryption) yoluyla veri kaybı riskini aza indirir. Böylece, verilerin yalnızca kendi cihazınızda şifrelenebilmesine ve şifreyi sadece sizin çözmenize imkan tanır; sizden başka kimse tarafından şifrenin görülememesini sağlar. Kısacası hem güvende kalırsınız hem de diğer cihazlara güvenle bağlanabilirsiniz. Bir sunucu tehlikeye girse veya hesap bilgileri çalınsa bile verileriniz güvende tutulur.

Gelişmiş Veri Korumasını etkinleştirdiğinizde, cihazınızı kaybetmeniz durumunda verilerinizin kaybolmasını önlemeye yardımcı olacak kurtarma kodunu bir yere kaydetmeniz istenir.

Gelişmiş Veri Koruması’nı kullanmak için Samsung Cloud uygulamasını açın, daha fazla seçenek için üç noktaya dokunun, Ayarlar’a girdikten sonra Gelişmiş Veri Koruması’nı seçin. Buradan, yedeklenen veya senkronize edilen verileri şifrelemeyi seçebilirsiniz. Alternatif bir yol olarak, bu özelliği etkinleştirmek için cihazınızın Ayarlar menüsünü açabilirsiniz ve Güvenlik ve Gizlilik sekmesine gidebilirsiniz.

Samsung Cloud > Üç nokta (daha fazla seçenek) > Ayarlar > Gelişmiş veri koruması

Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik > Daha fazla güvenlik ayarı > Gelişmiş veri koruması

Uçtan uca şifrelenmiş verilere yalnızca Gelişmiş Veri Koruma özelliğini kullanan cihazlardan erişilebilir; Samsung da dahil olmak üzere başka hiçbir taraf bu verilere erişemez.

Kullanıcılarımızın hem cihazlarının hem de verilerinin korunduğunu bilerek yaşamın keyfini güvenle çıkarmak istediğinin farkındayız. Ve Galaxy, kullanıcılarına tam da bu rahatlığı sağlıyor. Böylece, her zaman arkanızda olduğumuzu bilerek güvenle paylaşım yapabilirsiniz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com