Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 31 Temmuz 2024 87 Görüntüleme

Reap Battery ve Great Power, küresel batarya pazarı için güçlerini birleştiriyor

YEO Teknoloji, enerji depolama sistemleri alanında küresel pazarda stratejik bir iş birliğine imza attı. YEO Teknoloji’nin yüzde 100 iştiraki olan Reap Battery, Bloomberg New Energy Finance’in (BNEF) Tier-1 listesindeki dünyanın önde batarya üreticilerinden Great Power ile stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladı. Buna göre %51’i Reap Battery ve %49’u Great Power ortaklığı ile yeni bir şirket kurulacak. 

İş birliği kapsamında Reap Battery’nin İstanbul Tuzla’daki enerji depolama sistemleri fabrikasında Reap Battery ve Great Power markası ile üretim yapılacak ve başta Türkiye ve Avrupa pazarı olmak üzere Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkelerine ihracat hedeflenecek.

 

Tier-1 üretici nedir?

 

Great Power, BNEF tarafından açıklanan Tier-1 firmalar listesinde dünyanın önde gelen batarya üreticilerinden biri olarak biliniyor. Tier-1 üretici, sektörde en yüksek standartlara sahip, en kaliteli ve en güvenilir ürünleri sunan üretici anlamına geliyor. Yeni iş birliği ile YEO Teknoloji ve Reap Battery’nin bilgi birikimi ve tecrübesi, Great Power’ın ileri düzey batarya teknolojisi ve üretim deneyimi bir araya getirilerek fark yaratılması hedefleniyor.  

 

9 ülkede üretim yapıyor

 

2001 yılında Çin’de kurulan Great Power hisseleri aynı zamanda Şangay borsasında işlem görüyor. Şirket, 2024 itibariyle 9 farklı tesisinde toplam 65 GWh kapasiteyle elektrikli araçlar, enerji şebekeleri ve diğer endüstriler için yüksek teknoloji ile lityum-ion pil hücresinden konteyner tipi enerji depolama sistemlerine kadar tüm batarya ve batarya sistemlerini üretiyor.  

 

Hedef HIT-30 ile hücre yatırımı

 

Piyasadaki gelişmelere göre, Great Power grubu ile birlikte yakın zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı kapsamında batarya hücresi üretimi görüşmelerine başlanması da hedefleniyor. HIT-30 Yüksek Teknoloji Teşvik Programı’nın, Türkiye’de elektrikli otomobil, çip, yenilenebilir enerji gibi alanlarda yatırım çekmesi bekleniyor. 

 

Üretime yakın zamanda geçilecek

 

Reap Battery’nin inşası devam eden İstanbul Tuzla’daki fabrikasının kapasitesi ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh olacak. 2024 yılında tamamlanacak fabrika yatırımıyla birlikte Reap Battery’nin ekonomik ve gelişmiş enerji depolama çözümleri, elektrik şebekeleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel, ticari tesisler ve hanelerin enerji dönüşümünü garanti altına alacak.

 

30 ülkede 400’ü aşkın proje

 

YEO Teknoloji, 3 kıtada ve 30’dan fazla ülkede 400’den fazla proje tamamladı. Gelişmiş enerji depolama çözümlerinden, elektrik şebekelerine, yüksek voltaj trafo merkezleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel, ticari tesisler ve hanelerin enerji dönüşümünden hidrojene kadar farklı alanlarda projeler yürüten YEO Teknoloji, global bir oyuncu olma yolunda adımlarını hızlandırıyor. YEO Teknoloji, dekarbonizasyon, desantralizasyon ve dijitalizasyon odaklı çalışmalarıyla daha yaşanabilir bir dünya için ‘Bizce mümkün’ sloganıyla büyümeye devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com