Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 30 Temmuz 2024 63 Görüntüleme

Diş beyazlatmadan önce gerekli tedaviler tamamlanmalı

Diş beyazlatmanın “hekimi tarafından renklenmenin kaynağının bulunması ve sonrasında doğru kimyasalın ve tekniğin kullanılmasıyla diş renginin açılması işlemi” olduğunu belirten İstanbul Atlas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Jale Tunçer, işlemden önce mutlaka gerekli tedavilerin tamamlanması gerektiğini söyledi. Tunçer, 18 yaşını doldurmamış bireylere, gebelere ve beyazlatma işlemi için kullanılacak olan kimyasal maddelere alerjisi olan bireylere beyazlatma işlemi yapılamadığını belirtti.

İstanbul Atlas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Jale Tunçer, diş beyazlatmanın diş hekimi tarafından renklenmenin kaynağının bulunması ve sonrasında doğru kimyasalın ve tekniğin kullanılmasıyla diş renginin açılması işlemi olduğunu belirterek diş beyazlatma uygulamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Diş renklenmeleri çeşitli sebeplerle olabiliyor

Çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen diş renklenmelerinin, çeşitli beyazlatma teknikleri kullanılarak hızlı bir şekilde giderilebildiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Jale Tunçer, “Dişlerde görülen ve bireylerin hayatını olumsuz olarak etkileyebilen bu renklenmelerin tedavisinde, renklenmenin kaynağının bulunması ve buna göre doğru yöntemle beyazlatma işleminin yapılması büyük önem taşımaktadır” dedi.

Dişler neden renkleniyor?

Diş renklenmeleri iç ve dış kaynaklı olarak görülebildiğini kaydeden Dr. Öğretim Üyesi Jale Tunçer, “Dış kaynaklı renk bozuklukları, diş yüzeyinde kahve, çay, şarap, tütün, havuç, portakal gibi besin maddelerinin tüketilmesi ve kötü ağız hijyeni sonucunda dişin yüzeyinde oluşabilmektedir” dedi.

Çeşitli ilaçların kullanımı da neden olabiliyor

Dr. Öğretim Üyesi Jale Tunçer, iç kaynaklı renk bozukluklarının ise sistemik yani çeşitli ilaçların kullanımı gibi nedenlerle olabileceği gibi lokal faktörlere yani travma, kanal tedavisi, çeşitli restoratif materyaller gibi sebeplere bağlı olarak gelişebildiğini ifade etti.

Gerekli tedavilerin ardından uygulanmalı

Diş beyazlatma işleminin 18 yaşını doldurmuş, dişlerindeki renklenmeden şikayetçi olan bireylere uygulanabildiğini ifade eden Tunçer, “Burada önemli olan hekimin ağız içi muayeneyi yapıp renklenmenin sebebini belirlemesi, eğer varsa ve gerekli görürse tedavileri tamamlaması ve sonrasında beyazlatma yapmasıdır” diye konuştu.

Bu kişilere diş beyazlatma işlemi yapılamaz

Diş beyazlatma işleminin uygulanmadığı bazı durumlar da olduğunu söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Jale Tunçer, 18 yaşını doldurmamış bireylere, gebelere ve beyazlatma işlemi için kullanılacak olan kimyasal maddelere alerjisi olan bireylere beyazlatma işlemi yapılamadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com