Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 30 Temmuz 2024 59 Görüntüleme

Kemer protokolü Atatürk 2 filmini izledi

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde Kemer’e kazandırılan sinema salonunda Kemer protokolü Atatürk 2 filmini izledi.

 

Kemer Belediyesi Cinemapink’te gösterime sunulan Atatürk 2 filmini, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediye Meclis Üyeleri Semih Top, Cansın Efir, Mehmet Akın, Sema Özdemir, Ali Rıza Akar, Kemer Belediyesi Kuzdere Mahalle Sorumlusu Ayhan Yıldırım, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karaya ve ilçe yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri izledi.

 

Belediye Başkanı Topaloğlu, Atatürk filmini izlemeye gelen protokolü belediye girişinde karşıladı ve film öncesinde protokolle sohbet etti.

 

– Kemer’in güzel bir sosyal alana kavuştuğunu düşünüyorum

 

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, film çıkışında yaptığı açıklamada, turizm şehir olan Kemer’de sosyal aktiveler arasında yer alan sinemanın eksikliğini hissettiklerini belirterek, “Sinema talebini Kemer Belediyemiz mevcut olan salonu dönüştürerek ilçemizin tüm kesimine uygun bir şekilde sinema salonuna çevirdi. Geçen haftalarda Atatürk 1 filminin gösterimi yapılmıştı. Tüm Kemer protokolünün katılımıyla güzel bir izlenim oldu. Bugün ise Atatürk 2 filmini izlemek için bir araya geldik. Kendi adıma ve ilçemiz adına ilk izlenimlerin bu tarz bir mekanın ilçeye kazandırılması çok verimli. İnşallah halkımız da bundan faydalanacaktır. Kemer’in güzel bir sosyal alana kavuştuğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

– Hem sinema hem tiyatro olarak hizmet verecek

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise seçim öncesinde Kemer’e sinema salonu kazandıracaklarının sözünü verdiklerini ve bu sözü tuttuklarını söyledi.

 

Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nu A’dan Z’ye değiştirdiklerine vurgu yapan Başkan Topaloğlu, “Salonumuzun koltukları, ses sistemi, yalıtımı, izolasyonu, klimaları, halıları ve ışıkları değişti. Modern bir sinema salonu oldu. Burası hem sinema hem de tiyatro olarak hizmet verecek. Ekonomik bunalım olmasına rağmen verdiğimiz sözleri tek tek tutuyoruz. Sinemanın açılış filminin Atatürk olması bizim için çok önemli. Geçmişimizi unutmamamız lazım. Başarılı olmak istiyorsak, bugünlere nasıl geldiğimizi dikkatle ve ibretle izlememiz lazım ve hata yapmamamız lazım.” diye konuştu.

 

Başkan Topaloğlu, sinema salonunda vizyon filmlerinin de yer alacağına işaret ederek, “Şu anda çocuk filmi olan Ters Yüz filmi de gösterimde. Atatürk filminden sonra diğer vizyon filmleri de gösterimde olacak. Sinemamızı gündüz ve akşam seansları olarak halkımızın hizmetine sunduk. Hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

 

– Halkımız sinemaya büyük rağbet gösteriyor

 

Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Cansın Efir de Kemer’de uzun yıllardır sinema eksikliği olduğunu ancak bu eksikliğin Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun öncülüğünde çözüme kavuştuğunu belirterek, “İlk olarak Atatürk filmini izlemiştik. Bugün de Atatürk filminin ikincisini izledik. Güzel bir film olmuş. Halkımız şu ana kadar sinemaya büyük rağbet gösteriyor. Güzel bir sinema salonu oldu. Sinemamızda vizyon filmleri devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Sema Özdemir de Kemer’de daha önce sinemanın olmayışı nedeniyle insanların Antalya’ya gittiğini hatırlatarak, Kemer’e sinemayı kazandıran Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ettiğini kaydetti.

 

– Sinema salonu çok konforlu

 

Türkiye Sakatlar Derneği Kemer Temsilcisi Figen Yıldırım ise Kemer’in en büyük eksikleri arasında yer alan sinema salonuna sonunda kavuştuklarını aktararak, “Yeni yapılan sinema salonu çok konforlu. Benim gibi engelli vatandaşların da yararlanabileceği alanlar da oluşturulmuş. Burada çok güzel filmler izleyeceğiz. Bunlara sebep olan Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com