Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 29 Temmuz 2024 67 Görüntüleme

“Ayakta Fizik Tedavi ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi” (GETAT) olarak hizmet verecek olan Tarihi Hemşirelik Binası’nın açılışı gerçekleştirilecek

1915 yılında inşa edilen ve Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 3263 sayılı kararı ile 2009 tarihi bina olarak tescil edilen ve Selçuklu Belediyesi tarihi vefa kapsamında restorasyonu tamamlanan Tarihi Hemşirelik Binası “Ayakta Fizik Tedavi ve GETAT Merkezi” olarak hizmet verecek.

Konya’nın önemli tarihi eserlerinden biri olan ve aslına uygun olarak restore edilen merkezin açılışı 31 Temmuz Çarşamba Günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.   

 

Başkan Pekyatırmacı: “Tarihi Hemşirelik Binası’nı restore ederek şehrimize bir sağlık merkezi daha  kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz ”

 

Selçuklu Belediyesi olarak tarihi bağlardan aldıkları güç ve misyonla çatıştıklarını ve Konya’nın hafızasında önemli yeri olan eserleri gelecek nesillere taşımak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerin ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “İlçemizde bugüne kadar önemli restorasyon çalışmaları yürüttük ve şehre değer katan eserleri tek tek gün yüzüne çıkarmayı başardık. Bu çalışmalarımızdan biri olan ve Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile 2009 yılında tarihi bina olarak tescil edilen Tarihi Hemşire Binası’nda başladığımız restorasyon çalışmalarını da tarihi dokuya uygun olarak tamamlayıp İl Sağlık Müdürlüğümüze devretmiştik. 1915 yılından günümüze tarihi bir miras olarak gelen yapımızın iç teşrifat çalışmaları da tamamlandı ve 31 Temmuz Çarşamba Günü yapacağımız açılış ile birlikte Konyalı hemşehrilerimize  “Ayakta Fizik Tedavi ve GETAT Merkezi” olarak hizmet verecek. Merkezin şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Merkezden hizmet alacak hemşehrilerimize şifa olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com