Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 29 Temmuz 2024 73 Görüntüleme

Kılavuz Gençlik’ten çocuklara muhteşem şenlik

Kocaeli’de çocukları ve gençleri geleceğin dünyasına daha donanımlı bir şekilde hazırlamak için çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, ‘Kılavuz Gençlik’ projeleri ile adeta fark yaratıyor. Model ve ödüllü gençlik projesi ‘Kılavuz Gençlik’ bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievleri, Akademi Liseler ve Gençlik Merkezleri 2023-2024 eğitim öğretim döneminde de ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki gençlere dönük çalışmalarla gençlerin akademik, sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan birçok eğitim ve faaliyet alanı oluşturdu. Yıl boyu almış oldukları eğitimlerin ardından dopdolu bir yaz geçirmek isteyen öğrenciler için ‘Yaz Gelişim Programı’ kapsamında Bilgievleri, Akademi Liseler ve Gençlik Merkezleri’nde gerçekleştirilen çeşitli etkinlik ve atölye faaliyetlerinden 11 bin öğrenci faydalandı.

 

EĞLENCE DOLU KILAVUZ GENÇLİK ŞENLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı; Bilgievleri, Akademi Lise ve Gençlik Merkezleri öğrencilerinin katılımı ile Seka Park alanında Kılavuz Gençlik Şenliği düzenledi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler, atölyeler, yarışmalar, sahne şovları, sanal gerçeklik ve simülatör, kano, dragon, plaj futbolu, geleneksel oyun ve dijital oyun alanları oluşturularak çocukların ve gençlerin eğitim yılı sonunda nefes aldıkları festival havasında bir program gerçekleştirildi. Kılavuz Gençlik birimleri alanda resim, taş boyama, ahşap yapımı, gezen çömlek, kum boyama, el yapımı kağıt, kitap ayracı gibi atölyeler kurarak etkinliklere renk kattı. Çocuklar atölyelerde eğitmenler eşliğinde faaliyetlerini gerçekleştirirken, Kılavuz Gençlik öğrencilerinden oluşan müzik grupları da sergiledikleri sahne performansları ile gençlere keyifli anlar yaşattı.

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN GENÇLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Kılavuz Gençlik Şenliği’nde çocukların ve gençlerin heyecanına ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın alanda bulunan etkinlik ve eğlence atölyelerini ziyaret etti. Hünerlerini sergileyen gençlerin isteklerine kayıtsız kalmayan Başkan Büyükakın, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen çocuklarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Şenliğin coşkulu atmosferinde Seka Park Uçurtma Tepesi alanında toplanan çocuklar ve gençler günün finalinde açık hava sinemasında ‘Zootropolis: Hayvanlar Şehri’ animasyon filmini izledi. Film gösterimi öncesinde alanda bulunanlara patlamış mısır ve gazoz ikram edildi. Büyükşehir’in Kılavuz Gençlik Şenliği’nde çocuklar ve gençler muhteşem finalde eğlencenin tadını doyasıya çıkarmış oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Orhan Pamuk ilk kez D&R’da!

Orhan Pamuk ilk kez D&R’da!

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com