Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 25 Temmuz 2024 87 Görüntüleme

QNB Sigorta, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Online Sağlık Hizmetlerine Yönelik Araştırmasını Yayınladı

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında sunulan ücretsiz online sağlık hizmetleri ile ilgili müşterilerin deneyimlerini ortaya koyan araştırmaya göre; müşteriler %35 oran ile en çok 7/24 sınırsız online doktor; %25 oran ile yılda 4 kez olan online diyetisyen hizmetlerinden yararlanıyorlar. Katılımcıların %52’si ise hastanede ya da randevu alırken beklemeyi tercih etmedikleri için diledikleri zaman ve diledikleri yerden hızlı ve kolay ulaşılabilen online hizmetlere yöneldiklerini ifade ediyor.

 

Araştırma, online sağlık hizmetinin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesini yenileme kararında da önemli bir rol oynadığını ortaya koyuyor. Online sağlık hizmetinden faydalanan her 10 müşteriden 8’si bu hizmetin olmasının yenileme kararlarını olumlu etkilediğini belirtiyor. 

 

“Bugün, bugünü yaşa” söylemiyle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası branşında müşterilerine ayrıcalıklı hizmetler sunmaya devam eden QNB Sigorta, ürünlerini ve hizmetlerini müşterilerinin beklentilerine göre geliştirmeye odaklanıyor. Bu kapsamda şirket, müşterilerinin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ilgili deneyimlerini ortaya koyan araştırma serisinin ilkini yayınladı. QNB Sigorta, bu araştırma serileri ile aynı zamanda sektöre de ışık tutmayı hedefliyor. 

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesine sahip müşterilerle anket yoluyla gerçekleştirilen araştırma, sigortalıların Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında sunulan ücretsiz online sağlık hizmetleri ile ilgili farkındalıkları, yaklaşımları, alışkanlıkları ve beklentilerini ortaya koyuyor.  

 

Online Doktor En Çok Tercih Edilen Hizmet 

Araştırmaya göre; müşterilerin %66’sı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında bulunan ücretsiz online sağlık hizmetinde yer alan online doktor, online psikolog, online pedagog ve online diyetisyen gibi hizmetlerden ücretsiz faydalanabileceğini biliyor ve ihtiyaçları olduğunda kullanıyor. Böylece kullanıcılar, işlerinden izin almak zorunda kalmadan ihtiyaçları doğrultusunda hekimlerle online olarak görüşebiliyor ve tatil, seyahat gibi planlarını sağlık durumları nedeniyle yeniden planlamak zorunda kalmıyorlar.

 

Araştırma, müşterilerin online sağlık hizmeti kullanırken tercihlerini de ortaya koyuyor. %35 oran ile 7/24 sınırsız online doktor hizmeti en çok kullanılan hizmet olarak öne çıkıyor. %25 ile online diyetisyen hizmeti en çok yararlanılan ikinci hizmet olurken, online psikolog hizmeti ise %20 ile üçüncü sırada yer alıyor. Müşterilerin %90’ı online hizmetleri kullandıklarını belirtiyor.

 

Kesintisiz Sağlık Hizmeti Alabilmek Online Hizmetleri Öne Çıkarıyor 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na sahip sigortalıların hayatlarını kolaylaştırmak adına sunulan online sağlık hizmetinin müşteriler tarafından neden tercih edildiğini de gözler önüne seren araştırmaya göre; katılımcılar en çok %60 oran ile 7/24 online sağlık hizmeti alabildikleri için online hizmetlerden yararlandıklarını belirtiyor. 

 

Katılımcıların %52’si ise hastanede ya da randevu alırken beklemeyi tercih etmedikleri için online hizmetleri kullandıklarını ifade ediyor. Müşterilerin %50’si doktora kolay ve hızlı ulaşım nedeniyle, %46’sı ise mesai saatleri içerisinde izin almaya gerek kalmadan sağlık hizmetine ulaşma kolaylığı sayesinde online hizmetleri tercih ediyor. Tatilde veya yurt dışında sağlık hizmetlerine ulaşma, 19.00-23.00 saatleri arasında uzman doktor hizmeti alma ve mesajlaşma özelliği ile sağlık ihtiyacını pratik bir şekilde giderme de araştırmaya katılanların online hizmetleri tercih etme nedenleri arasında yer alıyor.

 

Online Sağlık Hizmeti, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Kararını Olumlu Etkiliyor

Araştırma, online sağlık hizmetinin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesini yenileme kararında da önemli bir rol oynadığını ortaya koyuyor. Online sağlık hizmetinden faydalanan her 10 müşteriden 8’si bu hizmetin olmasının yenileme kararlarını olumlu etkilediğini belirtiyor. 

 

Müşterilerin %43’ü online sağlık hizmetini kullanmanın oldukça kolay olduğunu belirtirken, bu hizmeti kullanan müşterilerin yarısı online sağlık hizmetini tavsiye ediyor. Tavsiye nedenleri arasında en çok; diledikleri zaman online sağlık hizmeti alma imkanı, hastanede ya da randevu alırken beklemek zorunda kalmama, doktora hızlı, kolay ulaşım ve mesai saatleri içerisinde izin almaya gerek olmadan sağlık hizmetine ulaşım sağlayabilme yer alıyor. 

 

“Tamamlayıcı Yaşam Paketimiz ile müşterilerimize ayrıcalıklı hizmetler sunuyoruz”

Sigorta sektöründe hızlanan dijitalleşme ve online hizmetlerin önümüzdeki dönemde de gelişerek devam edeceğini vurgulayan QNB Sigorta Sağlıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Melda Şuayipoğlu, “Bireylerin ihtiyaçlarına paralel olarak hem satış hem servis anlamında sektörde yeni uygulamalar devreye alınmaya devam edecek. Önümüzdeki dönemde müşterilerin yeni ihtiyaçlarını görebilmek ve onları yönetebilmek önemini koruyacak. Bu nedenle QNB Sigorta olarak, müşterilerimizin beklentilerini ve deneyimlerini daha fazla anlamamızı sağlayacak araştırma serilerimizle sektöre de ışık tutmayı hedefliyoruz. Özellikle pandemi ile birlikte, bireylerin sağlık konusundaki beklentileri derinden değişti. Bu kapsamda online sağlık hizmetleri gün geçtikçe daha fazla bilinmeye ve kullanılmaya başlandı. Hayata geçirdiğimiz bu araştırma da bu olumlu eğilimi gözler önüne seriyor. Birçok insan artık sağlık profesyonelleriyle yüz yüze görüşmek yerine online görüşmeler yapmayı tercih ediyor. Bu noktada, QNB Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile birlikte ücretsiz sunduğumuz Tamamlayıcı Yaşam Paketi kapsamında müşterilerimiz check-up paketi, online doktor, online psikolog, online pedagog, online diyetisyen, diş ve göz sağlığı paketi gibi birçok sağlık hizmetinden zaman kaybetmeden, hızlı bir şekilde yararlanabiliyorlar” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com