Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 19 Temmuz 2024 61 Görüntüleme

Ege Üniversitesinden Uluslararası Mühendislik Eğitiminde Öğretim Tasarımı Modelleri Çalıştayı

Çalıştay kapsamında, Ege Üniversitesinden proje yürütücüsü Doç. Dr. Fırat Sarsar projenin tanıtımı ve şimdiye kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalardan bahsetti. Letonya’daki proje ortağı RTU/Liepaja’dan Prof. Dr. Anita Jansone ve Valdis Prıedols “Mühendislik Laboratuvarları İçin Öğrenme Modelleri” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Öner Uslu,  “Mevcut Öğrenme Modelleri” ve Prof. Dr. Özge Andiç Çakır “Öğretim tasarımı modellerine ilişkin araştırma ve odak grup toplantısı sonuçları” konulu sunumu katılımcılar ile paylaştılar.

Projenin Araştırma Takımı; Türkiye’nin yürütücülüğünde, Azerbaycan, Yunanistan, İspanya, İrlanda, Slovenya, İtalya ve Letonya’dan araştırmacılardan oluşuyor. Vıllage projesi yönetim koordinatörlüğünü Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Özge Andiç Çakır üstlenirken, Mühendislik ve Eğitim Fakültelerinden 11 öğretim elemanı projede görev yapıyor.

Vıllage projesi kapsamında, mühendislik öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin pandemi sonrası öğretim süreçlerini ve laboratuvar uygulamalarına yönelik ihtiyaçlarını çok disiplinli, çok boyutlu şekilde kültürel bir bağlamda yeniden incelemeyi ve görüşler doğrultusunda yeni öğretim tasarım modelleri için yol haritaları belirleyerek pilot sanal laboratuvar ve öğrenme materyalleri geliştirerek etkili ve sürdürülebilir öğretim modeli oluşturulması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com