Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 18 Temmuz 2024 103 Görüntüleme

Emirates SkyCargo, 2025/26 Mali Yılı’nda Hemen Teslim Edilmek Üzere 5 Boeing 777F Sipariş Etti

Dünyanın en büyük uluslararası havayolunun kargo kolu olan Emirates SkyCargo, 2025 ile 2026 yılları arasında teslim edilmek üzere beş ilave Boeing 777 kargo uçağı için sipariş verdiğini duyurdu. 1 milyar ABD doları tutarındaki bu sipariş, havayolunun toplam sipariş sayısını 315 geniş gövdeli uçağa çıkardı.

Emirates SkyCargo, mevcut 2024-25 mali yılının ilk çeyreğinde olağanüstü bir performans gösterdi. Yeni uçaklar hizmete girdiğinde, Emirates’in mevcut ana güverte kargo kapasitesi %30 artacak ve havayolu, kilit pazarlar için ihtiyaç duyulan alanı sunarak global yolculara daha iyi hizmet verebilecek.

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Şeyh Ahmed bin Said El Maktoum, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Dünya çapında sunduğumuz ürün ve hizmetlere olan talep hızla artıyor. Bu durum, Dubai’nin dış ticareti iki katına çıkarmayı ve kentin global bir ticaret merkezi olarak konumunu güçlendirmeyi amaçlayan ekonomik gündemi ile daha da güçleniyor. İlave Boeing 777 kapasitesine yaptığımız bu yatırım, yolcu taleplerini karşılamamızı ve uzun vadeli stratejik büyüme planımızda bir adım daha ileriye gitmemizi sağlıyor.

Stratejimizin bir sonraki aşaması, pazarın gelişen taleplerine en iyi şekilde yanıt verebilecek donanıma sahip olduğumuzdan emin olmak ve hava taşımacılığının, daha spesifik olarak ifade edersek Emirates SkyCargo’nun global ticaretteki rolüne olan güvenimizi yeniden teyit etmek için tüm uçak seçeneklerini gözden geçirerek gelecekteki kargo filomuz için tam bir değerlendirme yapmayı içerecek.”

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Stephanie Pope ise şunları söyledi: “Operasyonel mükemmelliği ve yenilikçiliği ile tanınan Emirates SkyCargo’nun, global uçuş ağını genişletmek için bir kez daha Boeing 777 Freighter’ı seçmiş olmasından onur duyuyoruz. Emirates’in Boeing geniş gövdeli ailesine duyduğu güvene büyük değer veriyoruz ve onların uzun vadeli stratejik büyüme planlarını desteklemeye kararlıyız.”

Yeni uçakların kademeli teslimatı ile Emirates SkyCargo, daha eski kargo uçaklarını emekliye ayıracak ve havayolunun gökyüzünde en genç ve en verimli filolarından birini işletme taahhüdünü pekiştirecek.

Siparişteki 10 Boeing 777F’e ek olarak, havayolunun kargo kabiliyetleri şu anda kargo uçağına dönüştürülmekte olan 10 adet 777-300ER ile güçlendirilecek ve Emirates’in kargo uçağı filosu 2025 sonunda 17 uçağa ulaşacak. Emirates’in yolcu filosundan yararlanan kargo bölümü, dünya genelinde malların hızlı, güvenilir ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlamaya devam edecek ve yolculara 777’ler, 777-F’ler, 747F’ler, A350’ler ve A380’lerden oluşan bir filo ile daha fazla esneklik ve seçenek sunacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com