Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 18 Temmuz 2024 57 Görüntüleme

Akbank, Deprem Bölgesindeki Gençlerle Yol Arkadaşlığına Devam Ediyor: Güzel Yarınlar Hareketi Malatya’da

Deprem bölgesindeki gençlere psikososyal destek sağlamak ve yeni nesil yetenekler kazandırmak için başlatılan proje, yolculuğuna Malatya ile devam ediyor.

Bugüne kadar 590 atölye ve 1026 saat etkinlik ile yaklaşık 8600 gence ulaşılan Güzel Yarınlar Hareketi’nde hedef; 10 bin genç ile buluşmak.

Akbank’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle ile 6 Şubat depremlerinin ardından eğitime erişimde engellerle karşılaşan bölge gençlerini, hızla değişen yeni nesil mesleklere hazırlamak 

için başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’ten sonra Malatya’daki gençlerle buluşuyor. 

Gençlerin eğitimde yaşadığı engelleri aşmalarına yardımcı olmanın ötesinde, onlara gelecekte başarılı olabilecekleri alanlarda bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefleyen proje kapsamında Malatyalı gençler, yapay zekâdan fotoğraf atölyelerine kadar geniş bir çerçevede hazırlanan programlara ve eğitimlere katılacak. Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, gençlerin kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkı sağlarken, aynı zamanda onları yaratıcı düşünmeye, problem çözmeye ve inovasyona teşvik ediyor. Sunulan eğitimler ve atölyeler, gençlerin teknoloji, sanat ve diğer çeşitli alanlardaki potansiyellerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyor. 

Toplumsal dayanışma ve birlikte başarma kültürünü de pekiştiren, gençlerin toplumun diğer kesimleriyle etkileşimde bulunarak, sosyal becerilerini geliştirmelerine ve özgüven kazanmalarına yardımcı olan Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, sadece eğitim ve beceri kazandırma yönüyle değil, aynı zamanda gençlerin ruhsal ve duygusal iyileşmesine de katkı sağladığı için ön plana çıkıyor. Bugüne kadar 590 atölye ve 1026 saat etkinlik ile yaklaşık 8600 gence ulaşılan projede, 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 

Gençler Yeni Nesil Meslekler, Becerilerle Tanışıyor ve Sanatın İyileştirici Gücünden Faydalanıyor

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, deprem sonrası eğitimde engellerle karşılaşan gençler için eğitim erişimini kolaylaştırarak onları geleceğe hazırlıyor. Gençlerin 21. yüzyıl yetkinlikleri kazanmalarına destek olan Akbank Gençlik Akademisi, proje kapsamında inovasyondan girişimciliğe, siber güvenlikten yapay zekaya kadar gençlerin ilgisini çekecek konuları içeren atölye ve eğitim programları düzenliyor. Ayrıca Akbanklı liderler, gençlerle bir araya gelerek yeni nesil teknolojiler hakkında en güncel bilgileri ve deneyimlerini paylaşıyor. Bu sayede gençler, hızla değişen teknoloji ve iş dünyasına adapte olabilmelerini sağlayacak yeni nesil meslekler ve becerilerle tanışıyor. Aynı zamanda Akbank Sanat’ın deneyimli gönüllü uzmanları eşliğinde gerçekleştirilen interaktif atölyelerde kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştiriyorlar. Stop motion animasyon, fotoğraf atölyeleri ve görsel sanatlara yönelik etkinlikler sayesinde yeni yetenekler kazanıyorlar ve yaratıcılıklarını keşfediyorlar. 

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile Küçük Yaş Grupları da Destekleniyor

Toplum Gönüllüleri Vakfı atölyelerinde de küçük yaş grupları için robotik kodlama, çevre bilinci, fen etkinlikleri ve kutu (zeka) oyunları gerçekleştiriliyor. Ayrıca lise son sınıf gençlere yönelik Akbank Akademi tarafından “Yapay Zeka” ve Psikososyal alanlarında seminerler veriliyor. Bunlarla birlikte 12-24 yaş grubu da Güzel Yarınlar Hareketi destek merkezinde “iletişim ve akran zorbalığı” eğitimlerine katılabiliyor. 

Akbank’ın yaklaşık 10 yıl önce başlattığı Şehrin İyi Hali projesinin gönüllüleri de bölgedeki iyileşme ve dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstleniyor. Bu süreçte, Akbanklı gönüllüler gençlerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaşıyor ve onlara ilham veriyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com