Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 12 Temmuz 2024 208 Görüntüleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi desteği ile düzenlenen 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması Efes Selçuk’ta başladı

İstasyon Meydanı’nda sona eren kortejin ardından düzenlenen ödül törenine Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, Belediye başkan yardımcıları, Efes Selçuk Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Atay, tiyatro oyuncuları Tamer Levent, Orhan Aydın, Kültürlerarası Tiyatro Platformu Genel Başkanı Orçun Masatçı ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. 

İZMİR KÜLTÜR SANATLA DAHA ÇOK ANILACAK

17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Anadolu’da bulunan 100 antik tiyatrodan birinin yer alması nedeniyle 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması’nın Efes Selçuk’ta düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirterek; “Emek veren herkesi kutluyorum.  Bundan sonra İzmir tiyatroyla, kültürle ve sanatla daha çok anılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bunun için söz veriyoruz” dedi.

GENÇLERE İLHAM OLMAK EN BÜYÜK TEMENNİMİZ

Düzenlenen ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada Efes Selçuk’un 8600 yıllık tarihinde tiyatronun doğuşuna tanıklık eden bir kent olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “İlk şairi Kallinos’tan tutun da ilk düşünür Herakleitos’un kadar binlerce tiyatro oyununun sergilendiği, meclislerin tiyatro salonunda yapıldığı bir kenttir Efes Selçuk. O yüzden biz ilhamımızı geçmişimizden, doğamızdan ve insanımızdan alırız. Bu yüzden Efes Selçuk’ta yetişen her çocuk sanatla, kültürle, müzikle ve her şeyden önce ilhamını aldığı bu topraklarda ilham veren kentin çocukları olarak büyürler. Biz o yüzden Efes Selçuk’a İlham Veren Kent deriz. İlhamımız büyüktür. Buraya gelen herkese, kampa katılan bütün gençlere ilham vermesi de en büyük temennimizdir” dedi.

Türkiye Tiyatro Buluşması’nın bu yıl uluslararası bir nitelik taşıdığına dikkat çeken Filiz Başkan; “Sanat dostluktur. Sanat kardeşliktir. Aynı gökyüzü altında aynı denize bakıyorken  

barışı her daim savunacak olan bizler;  sanatla, barışla, kardeşçe ve dostça geleceğe atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TİYATRO EMEKÇİLERİ, TİYATROYA GÖNÜL VERENLER ÖDÜLLERİYLE BULUŞTU

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Efes Selçuk Belediyesi ve Kültürlerarası Tiyatro Platformu iş birliğiyle düzenlenen Yenikapı Tiyatrosu’nun kurucusu olduğu Türkiye Tiyatro Buluşması’nın vazgeçilmezi ödül töreninde, bu sene 14 sanatçı ödülleriyle buluştu.

Düzenlenen ödül töreninde 

Oyuncu Tamer Levent’e Emek Ödülü, 

Oyuncu Tomris Çetinel’e Emek Ödülü

Sencer Sağdıç Emek Ödülü İzmir Atatürk Lisesi Tiyatro Topluluğu ve Mevzu Tiyatro Topluluğu

Çağdaş Aydın Direnç Ödülü Tiyatro Gazetesi’ne

Polen Ünlü Dayanışma Ödülü Türkiye Gazeteciler Sendikası ve ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu’na

Nartan Kılıç Fotoğraf Ödülü Diego D’Attilio

Uluslararası Başarı Ödülü Almanya’dan Johannes Schaffer ve Yunanistan’dan Sofia Kapsourou’ya

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e İzmir Ödülü

Eylem Şafak Aydın Ödülü Gazeteci Kazım Kızıl’ın yanı sıra Murat Ağırel ve İsmail Saymaz adına verildi.

Buluşmanın ilk günü kapsamında düzenlenen etkinlikler Kozmonot konseriyle sona erdi.

17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması 14 Temmuz’a kadar söyleşiler, atölyeler ve tiyatro oyunlarıyla devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com