Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 9 Temmuz 2024 76 Görüntüleme

Aroma’nın su sponsorluğunu üstlendiği U16 Kadınlar Sutopu Dünya Şampiyonası’nda altın madalyayı İspanya aldı

 22 ülkenin milli takımlarının mücadele ettiği turnuvanın şampiyonu ise İspanya oldu.

Aroma, spora ve gençlere verdiği önem doğrultusunda, U16 Kadınlar Sutopu Dünya Şampiyonası’na su sponsoru olarak destek oldu. 28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Manisa’da Aroma’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen ve heyecanlı müsabakalara ev sahipliği yapan U16 Kadınlar Sutopu Dünya Şampiyonası’nda (Women’s U16 Water Polo Championships 2024) madalyalar sahiplerini buldu. Şampiyonada Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Tayland, Hollanda, Zimbabve, Yunanistan, Kanada, Fransa, Hırvatistan, Kazakistan, Macaristan, Güney Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Ukrayna, Malta, İspanya, Çin, İtalya ve Çekya milli takımları yer aldı. 22 ülkeden genç milli takımların kıyasıya mücadele ettiği şampiyonanın finalinde İspanya, Macaristan’ı 10-7 yenerek altın madalyaya uzanırken, Avustralya da bronz madalya maçında Hırvatistan’ı 13-10 mağlup ederek üçüncülük sevincini yaşadı.

Aroma Meyve Suları Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü İrem Özerden, turnuvaya verdikleri destek ile ilgili olarak şunları söyledi: “Aroma olarak, spora ve gençlere olan kalıcı desteğimizi sürdürmekten ve bu tutkumuz doğrultusunda U16 Kadınlar Sutopu Dünya Şampiyonası’na su sponsoru olarak katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 22 ülkeden milli takımların kıyasıya mücadele ettiği bu nefes kesici turnuvada, başta altın madalya kazanan İspanya’yı olmak üzere, gösterdikleri olağanüstü performans dolayısıyla tüm takımları tebrik ederiz. Bu tür organizasyonlara verdiğimiz destek ile su sporlarının hem ülkemizde hem de küresel çapta gelişmesine ve yeni nesil yıldızların keşfedilmesine katkıda bulunmayı kendimize ilke edindik. Aroma ailesi olarak, gelecek nesillerin sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzı benimsemelerine öncülük etme hedefiyle spora ve gençlere olan yatırımımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

U16 Kadınlar Sutopu Dünya Şampiyonası’nı tamamlayan ilk 3 takım:

  1. İspanya
  2. Macaristan
  3. Avustralya

Turnuvayı Hırvatistan 4., Yunanistan 5., İtalya 6., ABD 7., Hollanda 8. ve Çin 9. sırada bitirdi. Milli takımımız ise şampiyonayı 13. sırada tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com