Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

30 Şef, Dev Sucuklu Yumurta İçin 25 Metrekarelik Tavada Rekor Kıracak

Gastronomi dünyasının merakla beklediği 7.

Bu haberin fotoğrafı yok

Gastronomi dünyasının merakla beklediği 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali, bu yıl dünya çapında ses getirecek tarihi bir ana ev sahipliği yapacak. Festivalin en görkemli etkinliği olan Guinness Dünya Rekoru denemesi, 19 Eylül Cuma günü saat 15.00’te festival alanında gerçekleştirilecek.

Guinness Rekor Denemesi İçin Dev Tava Hazır

Afyonkarahisar’da düzenlenecek Guinness rekor denemesi için özel olarak üretilen 25 metrekarelik krom tava, bir haftalık titiz çalışmaların ardından festival alanına yerleştirildi. Rekor denemesinde, kentin coğrafi işaretli ürünü olan 1 ton sucuk ile 15 bin gezen tavuk yumurtası kullanılacak. Yaklaşık 1,5 tonluk dev sucuklu yumurta, 30 usta şefin ortak çalışmasıyla pişirilecek.

Rekorun Guinness tarafından resmi olarak tescillenmesi için tüm ölçüm ve denetimler, bir mimar ve bir gıda mühendisi gözetiminde gerçekleştirilecek.

Afyonkarahisar’ın dünyaca ünlü sucuğuyla hazırlanacak olan bu dev sucuklu yumurta, yalnızca festivalin değil, tüm dünyanın dikkatini çekecek. Afyonkarahisar, Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırarak gastronomideki gücünü bir kez daha gösterecek. GastroAfyon Festivali, bu tarihi rekor denemesiyle birlikte hem Türkiye’nin gastronomi turizmine ışık tutacak hem de Afyonkarahisar’ı uluslararası alanda gururla temsil edecek.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Nilüfer Belediyespor Eker ve Okyanus Koleji arasında imzalanan protokolle, kulübün
Sıradaki Haber Nilüfer Belediyespor Eker ile Okyanus Koleji’nden eğitimde örnek iş birliği