Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 30 Mayıs 2025 63 Görüntüleme

İzmir İmam Hatipler Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği Coşkuyla Gerçekleşti

İzmir genelindeki İmam Hatip okullarının akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki başarılarının sergilendiği, öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan İzmir İmam Hatipler Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği, Karşıyaka Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde düzenlendi. Programa, İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları İlker Erarslan, Firdevs Çatalkaya ve Hasan Vermez, Karşıyaka İlçe Millî Eğitim Müdürü Arzu Günaydın, imam hatip liselerinin okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda veli katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Baydar’ ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen ‘Mehteran Gösterisi’ ve Seferihisar Uluslararası İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi organizasyonuyla, farklı kültürlerden gelen öğrencilerinin sergilediği renkli folklor gösterileri, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Eğitime Çok Yönlü Katkı

Programın açılış konuşmasını yapan Karşıyaka İlçe Millî Eğitim Müdürü Arzu Günaydın, “İzmir İmam Hatipler Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliğinde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün, burada sadece bir etkinliğe tanıklık etmiyoruz; aynı zamanda imam hatip okullarımızın eğitime çok yönlü katkılarına da şahit oluyoruz. Bu şenlik; sporla, kültürle, sanatla iç içe büyüyen bir neslin göstergesidir. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen İl Millî Eğitim Müdürümüz Dr. Ömer Yahşi’ye, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu şenliğin siz öğrencilere ilham kaynağı olmasını diliyorum.” dedi.

Her Öğrencimiz Yarının Yıldızıdır

İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün, bilim ve sanatı, imam hatip ruhunun dinamik vizyonuyla buluşturan bu anlamlı programda bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Yolunuz açık, ufkunuz geniş, bahtınız aydınlık olsun. Burada sergilenen her çalışma, ülkemizin bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarındaki iddiasının somut kanıtıdır. Bilimden sanata, spordan kültür faaliyetlerine potansiyelini ortaya koyan, hayallerinin peşinden giden öğrencilerimizin her biri yarının birer yıldızıdır. Bu başarılı çalışmaların arkasında, gece gündüz demeden emek veren, öğrencilerine bilgiyi sevdiren ve onları geleceğe hazırlayan fedakâr öğretmenlerimizin alın teri vardır. Müthiş bir adanmışlıkla, Türkiye Yüzyılı ufkunu bin yıllara taşıma gayretiyle öğrencilerimizi yetiştiren meslektaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde, bizleri gururlandıran tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Gazze-Filistin yardım kampanyası kapsamında yapılan yardım yarışmasına katılım gösteren okul yöneticilerine İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca, “Yaptığın İyiliği Resmet” yarışmasının ve 15 Temmuz İstiklal Şehitleri Spor Turnuvası’nın kazananlarına da ödülleri takdim edildi.

Etkinlik alanının girişinde Karşıyaka Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi musikî bölümü öğrencilerinin müzik ziyafeti, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com