Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 22 Nisan 2025 68 Görüntüleme

Gençler ve çocuklar mecliste buluştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileriyle Kemer Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Salonu’nda bir araya geldi.

 

Etkinliğe, Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Uğur Keskin, belediye birim müdürleri, kreş ve gündüz bakımevi müdürü Oya Aslantaş, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

 

Katılımcılar, meclis toplantısı öncesinde Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin’i makamında ziyaret ederek sohbet etti.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve Kemer Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen gençlik ve çocuk özel oturumunun açılışında konuşan gençlik meclisi başkanı Mehmet Yalın Erdal, 22 Nisan’da düzenlenen bu özel oturumun kendilerini 23 Nisan’ın coşkusuna bir adım daha yaklaştırdığını ifade ederek, şunları söyledi;

 

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece bir bayram değil, aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Meclis’in açıldığı bu tarihi günü çocuklara ithaf etmesi, onun geleceğe duyduğu inancın ve çocuklara verdiği önemin en büyük göstergesidir. Çünkü Atatürk şunu çok iyi biliyordu. Geleceği, bugünün çocukları şekillendirecek. Ve ben de genç bir başkan olarak çok iyi biliyorum ki değişim yukarıdan aşağıya değil; çocukların hayalleriyle, gençlerin enerjisiyle ve hep birlikte kurduğumuz ortak hedeflerle başlar. Bugün burada sadece dinlemek için değil, duymak için varız. Siz konuştuğunuzda sadece sesinizi değil, hayallerinizi, umutlarınızı ve daha güzel bir dünya için taşıdığınız vizyonu da duyuyoruz. Haydi bugün birlikte düşünelim, birlikte tartışalım, birlikte hayal kuralım.”

 

Konuşmanın ardından Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin oluşturduğu çocuk meclis üyeleri meclis gündemini görüşmek üzere toplantıya başladı.

 

Çocuk meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen meclis toplantısına başkanlığı Alina Gül, başkan yardımcılıklarını ise Ece Güneş ve Yakup Ali İbiloğlu yaptı. Meclis toplantısı, renkli görüntülere sahne olurken, çocukların velileri bu anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.

 

Toplantının sonunda Kemer Belediyesi Gençlik Meclisi Üyesi Elif Arslan da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

 

Toplantı sonrası katılımcılar Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici’yi makamında ziyaret etti. Başkan Vekili Bilici, katılımcılara çikolata ve meyve suyu ikram etti.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com