Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 16 Ekim 2024 47 Görüntüleme

İŞKUR’dan Polat Makina’ya ziyaret

Aydın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Rahmi Terzi, Polat Makina’ya gerçekleştirdiği ziyarette, İŞKUR ve Polat Makina’nın ortaklaşa yürüttüğü “İşbaşı Eğitim Programı” çerçevesinde yetiştirilen veya eğitimlerine devam eden beyaz ve mavi yakalı çalışanlarla bir araya geldi. Polat Makina Genel Müdürü L. Mutlu Şahan, ziyarette Rahmi Terzi’ye eşlik ederek, genç çalışanlarla birlikte büyümeye devam ettiklerini ve İŞKUR’la yapılan iş birliği sayesinde sektöre nitelikli çalışanlar kazandırmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

 

Program kapsamında 2024 yılı için Polat Makina’da istihdam edilen 18 genç mühendisle bir araya gelen Rahmi Terzi, gençlere iş hayatına dair önemli tavsiyelerde bulundu. Terzi, Polat Makina’nın genç mühendisleri istihdam etmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu tür programların nitelikli iş gücü yetiştirilmesi ve istihdam edilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

Polat Makina Genel Müdürü L. Mutlu Şahan ise yapay zekâ araçlarının günümüzde neredeyse her sektörde üretkenliği artırdığını vurguladı. Şahan, “Genç çalışma arkadaşlarımızın yapay zekâ araçlarını etkin bir şekilde kullanarak Polat Makina’ya değer katmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Gençleri yetiştirmekten ve sektöre nitelikli çalışanlar kazandırmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu doğrultuda, kariyerlerini desteklemek ve onları sektörün aranan nitelikli çalışanları haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Şahan, Rahmi Terzi’ye fabrika turu sırasında eşlik ederek “İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında eğitim süreçleri devam eden 17 operatörle tanıştırdı. Sektörde yetişmiş operatör eksikliğine dikkat çeken Şahan, bu ihtiyacı operatör yetiştirerek karşılamaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Ayrıca Terzi’ye Polat Makina’nın üretim süreçleri ve Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon Sistemleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

 

Türkiye’de endüstriyel ölçekte Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon sistemleri üreten ender firmalardan olan Polat Makina, sunduğu Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon Sistemleri ile ilaç, kimya ve kozmetik sektörlerine yüksek saflıkta (%99’a kadar) son ürünler elde etme imkânı sağlıyor. Polat Makina’nın bu sistemleri, çevre dostu bir yaklaşımla karbondioksit gazını çözücü olarak kullanırken, sürdürülebilir üretim süreçlerine önemli katkılarda bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com