Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 16 Ekim 2024 43 Görüntüleme

Bilkent Üniversitesi’ne FISU Sağlıklı Kampüs Programı’ndan “Altın Sertifika”

Bilkent Üniversitesi, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu- FISU Sağlıklı Kampüs Programı kapsamında “Altın Sertifika” ile ödüllendirilen ilk Türk üniversitesi oldu.

Dünyada 161 üniversitenin dâhil olduğu Sağlıklı Kampüs girişimi, katılımcı üniversiteleri fiziksel etkinlik, zihinsel sağlık, beslenme, hastalık önleme, çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk gibi alanlara ilişkin 100 ölçüt üzerinden değerlendirdi. Programa 2022’de katılan ve 2023’te akredite edilen Bilkent, dünya çapında Altın Sertifika almaya hak kazanan 8 üniversiteden biri olarak da öne çıktı. Beden Eğitimi ve Spor Merkezi Direktörü Ahsen Küçükdurmaz, programın Bilkent Üniversitesi’nin bütününe yönelik, hem öğrenciler hem de çalışanlara fayda sağlayacak sağlıklı yaşam standartlarını teşvik ettiğini vurguladı. 

Kampüste sağlık, fiziksel etkinlik ve sürdürülebilir yaşam uygulamalarını desteklemeyi amaç edinen bu program, üniversite ortamında bu uygulamaları erişilebilir kılarak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin uygulanmasına da zemin yaratıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com