Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 1 Ekim 2024 59 Görüntüleme

Memorial’dan Meme Kanseri Farkındalığına Destek

Kadınların her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi alışkanlığı kazanmasını teşvik eden Pembe Ayna, Ekim ayı boyunca havalimanları, kültür, sanat ve spor mekanlarında konumlandırılacak.

Memorial Sağlık Grubu’nun ilk kez 2020 yılında hayata geçirdiği Pembe Ayna projesi, bu yıl dördüncü kez meme kanserine karşı kendi kendine muayenenin önemini hatırlatmak için Türkiye’nin farklı şehirlerini ve çeşitli lokasyonları dolaşacak. Memorial Ankara, Antalya, Ataşehir, Bahçelievler ve Şişli Hastaneleri’nin lobi alanlarında 1-15 Ekim tarihleri arasında sergilenecek Pembe Ayna ile katılımcılar, sosyal medyada fotoğraflarını paylaşarak ayna karşısında 5 dakika meme muayenesi yapmanın hayat kurtarıcı etkisine dikkat çekecek.

Pembe Ayna’nın Meme Kanseri Farkındalık Ayı boyunca yer alacağı lokasyonlar arasında Ankara Esenboğa Havalimanı (14-31 Ekim) ve İstanbul Havalimanı (16-31 Ekim) bulunuyor. 7-20 Ekim arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde 21-24 Ekim’de ise Volkswagen Arena’da sergilenecek Pembe Ayna’nın diğer durakları UNIQ İstanbul (16-24 Ekim), Ayhan Şahenk Spor Salonu (25-27 Ekim), Koru Park Family Fest (4-6 Ekim), Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi (1 Ekim) ve Antalya Stadyumu (19 Ekim) olacak.

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Bora Uludüz, Pembe Ayna projesinin meme kanseri ile mücadeledeki rolünü şu sözlerle ifade etti: “Ülkemizde 40 yaş altı kadınlarda en çok görülen kanser türü olan meme kanserine karşı erken teşhis bilincini artırmak en büyük misyonlarımızdan biri. Memorial Sağlık Grubu olarak Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında hayata geçirdiğimiz projemiz Pembe Ayna, bu yıl dördüncü kez Türkiye’nin farklı noktalarında kadınlarla buluşacak. Havalimanları, kültür-sanat mekanları, stadyumlar ve Memorial hastanelerinde konumlandıracağımız Pembe Ayna ile kadınları her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmaya teşvik etmeyi hedefliyoruz. Ayna karşısında geçirilecek beş dakikanın hayati önemi ile düzenli sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesi konusunda farkındalığın artması ve hep birlikte bu kampanyayı büyüterek daha fazla kadına ulaşılması için var gücümüzle çalışacağız.”

Meme kanserine karşı düzenli olarak kendi kendine muayene yapmanın önemine dikkat çeken Pembe Ayna’nın Ekim ayı boyunca ziyaret edilebileceği lokasyon ve tarihler şöyle olacak:

  • Memorial Ankara, Antalya, Ataşehir, Bahçelievler ve Şişli Hastaneleri Lobi Salonu       1-15 Ekim
  • Zorlu Performans Sanatları Merkezi       7-20 Ekim
  • Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi     1 Ekim
  • UNIQ İstanbul                                             16-24 Ekim
  • Volkswagen Arena                                     21-24 Ekim
  • Ankara Esenboğa Havalimanı                   14-31 Ekim        
  • İstanbul Havalimanı                                  16-31 Ekim      
  • Ayhan Şahenk Spor Salonu                      25-27 Ekim                      
  • Antalya Stadyumu                                      19 Ekim            
  • Family Fest / Koru Park                             4-6 Ekim

Memorial Sağlık Grubu tarafından dört yıldır yürütülen ve her sene yoğun ilgi ile karşılaşılan proje, kendi kendine muayenenin önemini “Ayna Karşısında 5 Dakika” sloganıyla topluma duyurmayı amaçlıyor. Memorial, Pembe Ayna projesiyle kadınların farkındalık kazanması ve meme kanserinin erken evrede tespit edilmesine yönelik bilinçlendirme çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com