Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 18 Eylül 2024 77 Görüntüleme

Mavi, 2024 yılına ilişkin enflasyon düzeltmesi içeren ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı.

Mavi’nin konsolide gelirleri 16 Milyar 399 milyon TL, net kârı ise %30 artışla 1 milyar 519 milyon TL olarak gerçekleşti. 

Türkiye’nin öncü jean ve hazır giyim markası Mavi, 1 Şubat – 31 Temmuz 2024 dönemini kapsayan ilk altı aylık enflasyon düzeltmesi içeren finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin, yılın ilk yarısında toplam gelirleri 16 milyar 399 milyon TL, net kârı ise %30 artışla 1 milyar 519 milyon TL olarak gerçekleşti. Raporlama döneminde FAVÖK %14 büyümeyle 3 milyar 371 milyon TL gerçekleşirken, FAVÖK marjı ise %20,6 oldu. Makro ekonomik koşullar paralelinde tüketici talebinde meydana gelen yavaşlamanın etkisinde geçen ikinci çeyrekte; konsolide satış gelirleri 7 milyar 427 milyon TL olarak gerçekleşirken, 1 milyar 219 milyon TL FAVÖK,  468 milyon TL net kâr elde edildi.    

 

Mavi, ilk yarıda 770 bin yeni müşteri kazanımı gerçekleştirdi

Sürdürülebilir kârlı büyümeye odaklanan Mavi’nin ilk altı ayda toplam gelirlerinin yaklaşık %70’i perakende, %21’i toptan, %9’u e-ticaret satışlarından geldi.  2024 yılında 15 yeni mağaza açılışı ve 10 mağazada metrekare genişlemesi planı olan Mavi, ilk yarıda 6 yeni mağaza açılışı ve 6 mağazada büyüme gerçekleştirerek 179 bin m2 satış alanına ulaştı. 

Kadın ve erkekte, denim ve lifestyle ürün kategorilerinde büyümesini sürdüren ve yılda 1,3 milyon yeni müşteri kazanmayı hedefleyen şirket, ilk altı ayda 770 bin yeni müşteri kazanımı gerçekleştirmiş durumda. 

 

“Pazarın üzerinde büyüyor, hedeflerimize istikrarla ilerliyoruz”

İlk yarı performansını değerlendiren Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, şunları söyledi: 

“İkinci çeyrekteki yavaşlamaya rağmen; güçlü marka konumlandırmamız, güvenilir fiyat stratejimiz, yüksek kalitemiz ve sürekli yenilik sunmamız sayesinde müşterinin Mavi’ye olan talebini her koşulda canlı tutuyoruz. Mavi NEXT stratejimiz doğrultusunda orta ve uzun vadeli hedeflerimize odaklanıyoruz. 

 

Yılın ilk altı ayında faaliyetlerimizden 3,3 milyar TL nakit yarattık. 

Azalan talep ortamında rekabet koşullarını doğru fiyat stratejisi ve esnek tedarik zinciriyle yönetirken, brüt kâr marjımızda ikinci çeyrekte de iyileşme kaydettik. Stok seviyemiz dinamik planlama kapasitemiz sayesinde güçlü ve sağlıklı durumda. Yılın ilk altı ayında faaliyetlerimizden 3,3 milyar TL nakit yaratmış bulunuyoruz.  Temeli insan, yönetimi ve finansal yapısı sağlam bir şirket olarak her dönemde kârlı büyümeyi ve mutlu Mavi müşterisini odağımızda tutuyoruz. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com