Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 17 Eylül 2024 96 Görüntüleme

Takeda hasta güvenliği için doğru tanının önemini vurguluyor.

Hasta güvenliğinin sağlanmasında en kritik noktalardan birinin tanı olduğunu vurgulayan Takeda, tanıya bağlı riskleri azaltmak için sağlık profesyonelleri arasında en güncel tıbbi bilgilerin yaygınlaştırılmasının, tanı süreçlerinde multidisipliner yaklaşımların uygulanmasının yanında daha doğru ve erken tanıyı kolaylaştıran teknoloji ve araçların kullanılmasının altını çizerek Dünya Hasta Güvenliği Günü’nü destekliyor. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün, 2019’dan bu yana her yıl 17 Eylül’de dünya çapında kutladığı Dünya Hasta Güvenliği Günü’nde, hasta güvenliğini iyileştirmek için küresel dayanışma ve ortak eylem çağrısında bulunuluyor. Her sene hasta güvenliliğine ilişkin farklı bir temaya odaklanan Dünya Sağlık Örgütü, bu özel günde, hasta güvenliği konusunda kamu bilincini ve küresel anlayışı artırmayı ve sağlık hizmetlerinde önlenebilir zararları ortadan kaldırarak hasta güvenliğini iyileştirmek için paydaşları harekete geçirmeyi amaçlıyor. 

“Daha Sağlıklı, Daha Parlak Bir Gelecek” ilkesiyle hastalarının yaşam kalitesini artırmak için yenilikçi tedavi yöntemleri geliştiren Takeda’da, yürütülen tüm çalışma ve hizmetlerin merkezinde hastalar ve hastaların güvenliği yer alıyor. Hasta güvenliliğine olan bu kalıcı bağlılıkla 243 yıldır faaliyet gösteren küresel firmada, sadece Hasta Güvenliliği ve Farmakovijilans Bölümüne bağlı olarak çalışan 300’den fazla kişi, geliştirilen ilaçların klinik araştırma sürecinden ruhsat almasına ve ilacın devam eden tüm yaşam döngüsü boyunca hasta güvenliğini izleyen ve uygulayan profesyoneller olarak görev yapıyor. 

Takeda, hastaların erken dönemde doğru tanıyı alması ile doğru tedaviye erişiminin mümkün olduğunun önemini vurgulayarak sağlık çalışanlarının ve hastaların dikkatini tanı süreçlerine çekiyor. Takeda Türkiye Genel Müdürü Ömür Mangaloğlu; “Takeda’nın küresel düzeyde geliştirdiği tedavi yöntemlerini Türkiye’deki hastalarla buluşturuyoruz. Takeda globalde hastayı merkeze koyarak, küresel ve yerel düzenleyici yükümlülüklerimizi titizlikle yerine getiriyor ve hastalarımıza olan güven temelli bağ ile 80’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Takeda’da Hasta Güvenliği Ve Farmakovijilans Birimi, Küresel Takeda Araştırma ve Geliştirme Birimi’nin ayrılmaz bir parçası olarak doğrudan Takeda üst yönetimine bağlıdır. Hasta güvenliğine ilişkin bu farkındalık ile regülasyonlara uygun, çevik ve inovatif yaklaşımların benimsendiği bir şekilde farmakovijilans faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu faaliyetlerin yanı sıra erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla kamuoyuna yönelik farklı iletişim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Dijitale önem veren bir kurum olarak, sağlık profesyonellerine en güncel gelişmeleri kolaylıkla takip edebilecekleri içerikleri çeşitli kanallar aracılığıyla sunuyoruz.  Dünya Sağlık Örgütü’nün, global hasta güvenliliği aksiyon planı çerçevesinde 5 yıl önce 17 Eylül’ü Dünya Hasta Güvenliği Günü olarak ilan etmesi ve hastalar için sağlık alanında global ölçekte yaşanılan sorunlara dikkat çekmesi bizim için son derece kıymetli,” dedi. 

(BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com