Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 17 Eylül 2024 83 Görüntüleme

SOCAR, Azerbaycan’daki Operasyonlarını Dijitalleştirmek ve Emisyon İzleme Kapasitesini Geliştirmek İçin Honeywell’i Seçti

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR, Azerbaycan’daki üretim tesislerinde  operasyonlarını dijitalleştirmek ve emisyonları yönetmek için gerekli teknolojileri sağlamak üzere Honeywell’i seçti.  

Ortaklık, iki şirket arasındaki uzun süreli iş birliği geçmişine dayanıyor ve aynı zamanda Honeywell’in portföyünü otomasyon ve enerji dönüşümü gibi üç büyük mega trende uyumlu hale getirme hedefini destekliyor.

Honeywell, uçtan uca optimizasyon, varlık güvenilirliği, otonom operasyonlar ve işgücünün etkinleştirilmesine odaklanan beş yıllık dijitalleşme programını geliştirmek için SOCAR ile yakın iş birliği yaptı. Program, 12 ila 24 aylık bir zaman dilimi içinde dijitalleşme yatırımının finansal geri dönüşünü bekleyen SOCAR için hızlı performans getirileri sağlamak üzere tasarlandı. 

Bu son iş birliğinin bir parçası olarak Honeywell ve SOCAR, SOCAR’ın Bakü’deki Carbamide tesisinde kullanılmak üzere endüstriyel emisyon yönetimi amacıyla “Honeywell Forge Sustainability⁺”paketi için de bir anlaşma imzaladı. Servis olarak yazılım (SaaS) çözümü, SOCAR’ın dekarbonizasyon ve diğer çevresel hedeflerini desteklemek için emisyonları ölçmesini, izlemesini, raporlamasını ve azaltmasını sağlayacak. 

SOCAR Başkanı Rovshan Najaf anlaşmayla ilgili şunları söyledi; “SOCAR, performans ve operasyonel verimliliği artırmak için en son teknolojilere yatırım yaparak enerji sektörünün dijital dönüşümüne öncülük ediyor. Honeywell ile ortaklığımızdaki bu son kilometre taşı, müşterilerimiz için katma değer sunmamızı, üretim süreçlerimizin performansını artırmamızı ve uzun vadeli sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak emisyon azaltma hedeflerimizi desteklememizi sağlayacak.” 

Honeywell Küresel  Hızlı Büyüyen Bölgeler Başkanı ve CEO’su Anant Maheshwari, “Honeywell, küresel enerji dönüşümünde hem kısa hem de uzun vadeli hedeflerle uyumlu olarak dünya enerji sektörünü dönüştürecek teknolojilere öncülük ediyor. SOCAR’ın en gelişmiş tesislerinin birçoğunda iddialı dijitalleşme programını uygulamasına yardımcı olurken, SOCAR ile olan ilişkimizi geliştirmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz. SOCAR ile iş birliğimiz, otomasyonun endüstriyel şirketlerin üretim ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarını destekleme konusunda sahip olduğu inanılmaz potansiyeli bir kez daha ortaya koyuyor.”

Honeywell, dijital teknolojiler paketini Azerikimya ve Polimer petrokimya kompleksleri, Carbamide ve Metanol kimya tesisleri ve Haydar Aliyev Petrol Rafinerisi (HAOR) dahil olmak üzere beş farklı SOCAR tesisinde uygulayacak. Proje, planlanmamış bakımları izleyip azaltarak tesis performansını artıran Honeywell Forge Varlık Performans Yönetimi (APM) ve alarm sistemlerinin merkezi olarak değerlendirilmesi ve yönetilmesi yoluyla süreç güvenliğini sağlayan Honeywell Alarm Yönetimi’ni de içerecek.

Ayrıca Honeywell Proses Dijital İkiz  teknolojisi, fiziksel süreçlerin dijital kopyalarını oluşturarak operatörlerin ve mühendislerin gelişmiş verimlilik için senaryoları simüle ve optimize etmelerini sağlayacak. Gelişmiş Proses Kontrolü, verim ve kârlılığı artırmak için tesis genelindeki operasyonları optimize ederken, Operatör Eğitim Simülatörü sanal ortamlar aracılığıyla mühendis eğitimini hızlandıracak. Son olarak, Honeywell’in Benefits Guardianship Plus servis planı, en yüksek performansı ve uzun vadeli güvenilirliği korumak için sürekli güncellemeler, teknik yardım ve uzman rehberliği sağlayarak uzun yıllara varan destek sunacak.

SOCAR ve Honeywell uzun yıllara dayanan başarılı bir iş birliği geçmişine sahip. Honeywell sistemleri şu anda SOCAR’ın Türkiye’deki STAR ve Azerbaycan’daki Haydar Aliyev rafinerileri başta olmak üzere pek çok SOCAR tesisinde faaliyet gösteriyor. Bu son anlaşma, iş birliği geçmişini daha da genişletiyor ve şirketlerin teknoloji ve inovasyon yoluyla bölgenin enerji endüstrisinin geleceğini şekillendirme konusundaki ortak kararlılığını gösteriyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com