Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 17 Eylül 2024 105 Görüntüleme

MG International Fragrance Company’den “Yanık Yurt” Sergisine Özel Koku

İzmir’de Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde açılan “Yanık Yurt” sergisi, Kurtuluş Savaşı’nın son günlerinde İzmir ve Batı Anadolu’da yaşanan yangınları odak noktasına alıyor. Sergide, ilk kez gün yüzüne çıkan fotoğraflar, belgeler, filmler ve objelerle dönemin trajedisi gözler önüne seriliyor. MG International Fragrance Company, bu sergiye özel olarak hazırladığı yanık kokusuyla ziyaretçilere sıra dışı bir deneyim sunuyor. Parfümör Koray Sevinç’in tasarladığı bu koku, ziyaretçilerin yangınla harap olmuş bir şehirde dolaşma hissini yaşamalarını sağlıyor.

Sergi açılışına MG International Fragrance Company’yi temsilen parfümör Koray Sevinç’le katılan Kurumsal İletişim Müdürü Duygu Beşbıçak, projeye olan katkılarıyla ilgili şu sözleri paylaştı: “MG International olarak yangın kokusu enstalasyonumuzla bu projede yer aldığımız için gurur duyuyoruz; bu çalışmayla ziyaretçilere tarihî olayları hem görsel, hem de duyusal bir deneyimle aktarmayı hedefledik. Sekiz ay boyunca açık kalacak olan Yanık Yurt sergisini ziyaret ederek, Cumhuriyetimizin köklü geçmişini ve zorluklarla dolu yolculuğunu yakından izlemeniz dileğiyle.”

Serginin küratörlüğünü Aybala Yentürk ve Nejat Yentürk üstlenirken, sergideki fotoğraflar Nejat Yentürk koleksiyonu ve Albert Kahn Arşivi’nden derlenmiş. Ayrıca İzmir İtfaiye Dairesi’nden getirilen tarihî itfaiye araçları da sergide sergileniyor. Albert Kahn ve Uluslararası Kızılhaç Arşivlerinden alınan filmler de yangın sonrası Batı Anadolu’nun durumunu belgeliyor.

“Yanık Yurt” sergisi, 20 Haziran 2025’e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir ve İzmirlilere Cumhuriyet tarihinin en zor dönemlerinden birine dair eşsiz bir bakış sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com