Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 6 Eylül 2024 50 Görüntüleme

Bal Üreticilerine “Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi”

Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, ana arı ve bal üreticiliği yapan vatandaşlara ‘’Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi’’ verildi.

Kahramankazan Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ortaklığında verilen “Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi”, ana arı ve bal üreticilerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Arı sağlığını etkileyen faktörler, bal üretimde verimi artırma, doğru ilaçlama, arının iklim değişikliğine uyumlanmasını sağlama ile pazarda katma değer yaratma konularında bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimle, arıcılıkta kalitenin artması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda Ziraat Mühendisi olarak görev yapan ve aynı zamanda Agro TV’de yayımlanan ‘’Arının Geleceği’’ isimli programın yapımcılığını üstlenen Suat Musabeşeoğlu tarafından verilen kışlatma eğitiminde üreticilere küresel iklim değişikliğinin arıcılığa etkisi ve yarattığı sorunlar hakkında bilgiler verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmamış ilaçlar konusunda da uyarılarda bulunan Ziraat Mühendisi Musabeşeoğlu, mevsim geçişlerinde oluşabilecek zararın en aza indirilmesi için uygun zamanda ilaçlama ve doğru ilaç kullanımının önemli olduğunu belirtti. Ankara arıcılarına katma değer yaratacak arı ürünlerinin üretimine teşvik etmek için teorik ve uygulamalı eğitimler verdiklerini söyleyen Ziraat Mühendisi Musabeşeoğlu, amaçlarının arının ve arıcıların refah seviyesini yükseltmek olduğunu belirtti.

‘’ÜRETİM SİZDEN, DESTEK BİZDEN’’

 

Kahramankazan’ın tarım ve hayvancılıkta zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu: ‘’Son dönemlerde iklim değişikliğinin etkisiyle yaz sıcaklarında bir kış yaşamak gibi sebeplerle arıcılarımız yıpranıyor. Doğru besleme yöntemleri ve hastalıklarla mücadele gibi konularda arıcılarımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında arıcılık ile uğraşan üreticilerimize yönelik ‘’Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi’’ programı düzenledik. İlerleyen süreçte tarım ve hayvancılığın merkezi olan Kahramankazan’ımıza ve üreticilerimize yönelik proje ve eğitimlerimiz devam edecek. Üretim sizden, destek bizden.’’ dedi.

 

 

Eğitim sonunda katılımcılara içerisinde maske, körük, eldiven ve el demiri bulunan arıcılık ekipmanları hediye edildi. Eğitimden memnun olduklarını dile getiren katılımcılar Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne arıcılığa verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com