Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 5 Eylül 2024 68 Görüntüleme

Samsung IFA 2024’e yapay zekanın gücüyle yaşamı kolaylaştıran ürün deneyimleri ve “Herkes için Yapay Zeka” vizyonuyla katılıyor

Samsung Electronics, bu yıl 100’üncü defa kapılarını ziyaretçilere açan IFA’nın açılışında düzenlediği basın toplantısında “Herkes için Yapay Zeka” vizyonunu vurguladı. Toplantıda Samsung’un yapay zekayı herkese sunmak ve daha fazla insanın bu teknolojiden faydalanmasını sağlamak için sergilediği cesarete ve kararlılığına değinildi. Herkes için Yapay Zeka vizyonunun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan basın toplantısında Samsung’dan ve şirketin iş ortaklarından uzmanlar konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmalarda yapay zekanın kullanıcıların yaşam kalitesini artırmada oynadığı kritik rol vurgulanırken “Dünya İçin Yapay Zeka” ve “Birey İçin Yapay Zeka” başlıkları altında, yapay zekayla donatılan ürünlerin, bireylerin yaşamını nasıl zenginleştirebileceği ele alındı. 

 

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy ise şunları söyledi: “Samsung’un IFA 2024’te görücüye çıkardığı yapay zeka destekli, yenilikçi ürün ve teknolojileri, günlük yaşamı daha kişisel, verimli ve bağlantılı hale getirerek kullanıcıların yaşam tarzını zenginleştiriyor. Bu yılki IFA Fuarı’nda tanıttığımız ürün serilerinde “Herkes İçi Yapay Zeka” kavramına odaklanıyoruz ve bunu 3 ana başlıkta ele alıyoruz; sürdürülebilirlik, bağlantılı yaşam ve daha zengin bir ürün deneyimi. Samsung olarak yapay zekayı, günlük yaşamı iyileştiren bir araç olarak görüyoruz. Yapay zeka bizim için daha iyi bir dünya, daha iyi bir günlük yaşam ve daha iyi bir deneyim yaratma aracı. Sene başında çıktığımız yapay zeka yolculuğunu Galaxy AI, Bespoke AI , AI TV olarak devam ettirerek tüm ürün kategorilerimize entegre bağlantılı bir ekosistem yaratıyoruz. Günlük yaşamı zenginleştirerek evdeki işleri kolaylaştırırken, daha gelişmiş enerji tasarrufuyla gezegene ve topluma sağlayabileceği katkıları öne çıkarıyoruz. Yapay zeka sayesinde akıllı ev aletleri artık kullanıcıların yaşam tarzını, rutinlerini ve beklentilerini anlayabilen ve bunlara cevap verebilen, sezgisel bir kullanım deneyimi sunuyor. Samsung olarak yarım asırdır bir parçası olduğumuz IFA’da bu yıl da yepyeni deneyimlerin öncüsü olmayı sürdürüyoruz.”

“Herkes için Yapay Zeka”

Samsung’un Herkes için Yapay Zeka söylemi, mobil cihazlardan ev aletlerine ve ev eğlence sistemlerine kadar geniş yelpazedeki yapay zeka özellikli ürünlerini kapsıyor. Şirket, 2024 yılı sonuna kadar kullanıcıların 200 milyon Galaxy AI özellikli cihazdan faydalanıyor olmasını hedefliyor. Samsung, yapay zeka özelliklerinin tüketicilerin nasıl yaşamak istediklerine uyum sağlamasının yanı sıra dünyanın ihtiyaçlarını da desteklemesi gerektiğinin farkında. Bu anlayışın merkezinde, 500 milyondan fazla cihazı birbirine bağlayan ve ısıtma sistemini açıp kapatmaktan evdeyken veya dışarıdayken tüm cihazları yönetmeye ve Samsung TV’lerde içerik seçmeye kadar tüm Samsung AI özellikli ürünlerin uzaktan kontrolünü eksiksiz sunan ve giderek genişleyen SmartThings ekosistemi yer alıyor.

 

Dünyanın dört bir yanındaki insanların, etraflarındaki dünyayı kontrol edebilmek için yapay zekanın gücünü kullanması hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kullanıcılarına bu gücü veren Samsung AI özellikli ürünler, ister daha sürdürülebilir bir yaşam için çaba göstersinler, ister yaratıcılıklarını artırsınlar ya da sevdikleriyle bağlantı kursunlar, kullanıcıların günlük deneyimlerini düzenlemesine imkan tanıyor. 

 

Bugün tüketicilerin yalnızca %15’i yapay zekanın günlük yaşamlarında nasıl kullanılabileceğini tam olarak anladığını belirtiyor. Tüketicilerin %66’sı ise daha fazla zaman kazanmanın yollarını arıyor. Bu durum, Samsung AI’ın insanların ihtiyaçlarına yanıt vermek için açık bir fırsat olduğunu ve yapay zekanın herkese fayda sunabileceğini gösteriyor.

 

IFA Fuarının ardından piyasaya sürülecek olan en yeni işletim sistemi güncellemesi One UI 6.1.1 ile Galaxy Z Fold6 ve Z Flip6’daki Sözlü Çevirmen ve Circle To Search gibi yapay zeka özellikleri Galaxy S24, Z Fold5 ve Flip5’te kullanılabilir hale getirecek. One UI 6.1.1 güncellemesi, yaratıcılık ve bağlantı için daha fazla fırsat sunan yepyeni uygulamaları da içerecek. Bunların arasında, kullanıcıların basit bir çizimden oluşturulan görüntü seçenekleri aracılığıyla fikirlerini görselleştirmelerine imkan tanıyan Sketch to Image ve kullanıcıların online iletişimlerinde daha kişiselleştirilmiş bir avatar oluşturmalarına yardımcı olarak yaratıcılığı teşvik eden Portrait Studio yer alıyor.

 

“Senin için Yapay Zeka”

Samsung, yapay zeka teknolojisiyle kullanıcıların eğlence deneyimlerini kişiselleştirmesine imkan tanıyarak günlük yaşamın zenginleştirilmesi gerektiğine inanıyor. IFA 2024’te Samsung, kullanıcıların önem verdikleri şeylere ve önemli anları paylaştıkları kişilere odaklanmalarına yardımcı olmak için tasarlanan Premiere 7 ve 9 Projektörleri, Galaxy Book5 Pro 360 ve Galaxy Book4 Edge 15 inç’i piyasaya sürdü.

 

Premiere 9 ve Premiere 7 projektörler, gelişmiş lazer teknolojisini ev eğlencesine taşıyarak 130 inç’e kadar ekran genişliğinde olağanüstü 4K çözünürlük ve etkileyici ses sunuyor. Projektörler, içerikleri 4K kalitesine yükselten Upscaling ve çeşitli aydınlatma koşullarında optimum görüntüleme deneyimi için parlaklığı ve kontrastı ayarlayan Vision Booster gibi yapay zeka destekli teknolojilerle donatıldı. Yaşam alanlarını birinci sınıf ev sinemalarına dönüştürmek için tasarlanan bu projektörler, en yeni teknolojilerle üstün bir izleme deneyimi sunuyor.

 

Intel iş birliğiyle sunulan Galaxy Book5 Pro 360, yeni Intel® Core Ultra işlemcinin gücünü Samsung’un mobil liderliğiyle birleştiriyor ve cihazlar arası yapay zeka deneyimlerinin bir sonraki seviyesinin kilidini açıyor. Galaxy AI özelliği sayesinde kişiselleştirilmiş üretkenlik ve kesintisiz bağlantı sunan Galaxy Book5 Pro 360, tüm gün süren pil ömrü ile kullanıcılara daha verimli çalışma imkanı tanıyor. Gelişmiş grafik özellikler ve ekran, Galaxy’nin kapsamlı mobil yapay zeka ekosistemi içinde birinci sınıf bir eğlence deneyimi sunuyor. Qualcomm destekli ultra ince Galaxy Book4 Edge 15 inç, olağanüstü performans ve uzun pil ömrü sunmak için Snapdragon® X Plus işlemciden güç alıyor. Üst düzey yapay zeka yetenekleri kazanmak için gelişmiş NPU teknolojisini kullanan ve Copilot + PC özelliklerini Galaxy AI ile birleştiren bu taşınabilir cihaz, 15 inçlik canlı bir ekranında yaratıcılığı ve bağlanabilirliği ileri taşıyor.

 

IFA’da Samsung TV’lerdeki en son yenilikler de tanıtıldı. Tizen OS, 2015 yılından bu yana yüz milyonlarca akıllı TV’ye güç vererek televizyon izlemenin evrimine öncülük etmeye devam ediyor. 2024 model ve seçili 2023 model 7 yıl boyunca Tizen OS güncellemeleri alabilecek. Bu sayede tüketiciler tüm Samsung cihazlarında en son yeniliklerin ve gelişmiş bağlantı özelliklerinin keyfini uzun yıllar çıkarmaya devam edecek.

 

Samsung’un Neo QLED 8K AI televizyonları, dahili NQ 8 AI Gen 3 işlemcileri sayesinde gelişmiş görüntüleme özelliklerine sahip. Bu işlemciler 512 nöral ağ (önceki seriden sekiz kat daha fazla) ve yapay zekanın gücüyle birleştiğinde özelleştirilmiş, yüksek kaliteli bir ses ve görüntü deneyimi yaşatıyor. Bu teknoloji, şimdiye kadarki en keskin ve en akıcı görüntüyü sunmak için ekrandaki içerikleri yükseltiyor. 

 

The Frame ve Art Store’daki son gelişmeler de IFA’da, birkaç yeni iş ortaklığının duyurulmasıyla, katılımcılarla paylaşıldı. Finlandiyalı tasarım şirketi Marimekko ve Jean-Michel Basquiat markasıyla yapılan iş birliklerinin yanı sıra Samsung, Belçikalı sürrealist René Magritte’in 12 başyapıtından oluşan özel bir koleksiyonu da tanıttı. Bu ortaklıklar, kullanıcıların sanat eserlerini evlerine taşımasına ve günlük yaşamlarını sihirli bir dokunuşla zenginleştirmesine imkan tanıyor.

 

Samsung ayrıca Universal Pictures’ın Wicked filmi iş birliğiyle yeni Samsung Music Frame’in heyecan verici lansmanını da duyurdu. Bu yılın başlarında piyasaya sürülen kablosuz hoparlör Music Frame, her alanı zengin ve net sesle dolduran bir kaliteye sahip. Dahili woofer’ları ve sistem dahilindeki akıllı Dolby Atmos teknolojisiyle Music Frame, evinizin akustiğine akıllıca uyum sağlayarak seslerin ve notaların iyi duyulmasını sağlıyor. Sınırlı sayıda üretilen Wicked Music Frame, filmden iki kare ve çok sevilen Glinda ve Elphaba’nın harika bir özel fotoğrafının (yalnızca sınırlı sayıda üretilen Music Frame ile sunulur) yanı sıra oyuncuların imzaları ve orijinallik sertifikasıyla geliyor. 

 

Samsung, Bixby sesli asistan özelliğine kavuşan Bespoke AI cihazları aracılığıyla kullanıcı deneyimini kolaylaştırıyor. Geliştirilen bu özellikler sayesinde, Bixby tek bir cümlede birden fazla komutu anlayabiliyor, kişiselleştirilmiş yanıtlar vermek için önceki etkileşimleri hatırlayabiliyor ve ürünle ilgili sorulara yanıt verebiliyor. Bixby ayrıca, bazı Samsung çamaşır makinesi ve buzdolabı modellerinde bulunan Otomatik Kapak Açma özelliğinin “Bixby, kapağı aç” komutuyla kullanılabilmesini de sağlıyor ve kullanıcılara daha fazla kontrol ve erişilebilirlik imkanı sunuyor.

 

“Dünya için Yapay Zeka”

Samsung, yapay zekanın iyilik sunan bir güç olduğuna ve hepimizin hem gezegene hem de birbirimize daha iyi bakmamızı sağlamada kritik bir rol oynayacağına inanıyor. 2050 yılına kadar Net Sıfır şirket olma misyonunu sürdüren Samsung, Cihaz Deneyimi İş Birimi operasyonlarının %93’ünü Yenilenebilir Enerji kaynaklarıyla gerçekleştirdi. Ürünlerinde enerji verimliliğine öncelik vermeye devam eden Samsung bunu mümkün kılmak için yapay zekadan faydalanma tutkusunu sürdürüyor. Samsung, hem buzdolapları ve çamaşır makineleri gibi cihazlarında yapay zeka kullanıyor hem de fazla enerji tasarrufu sağlamak için SmartThings Eco Sisteminin potansiyelini yapay zekayla ortaya çıkarıyor. Enerji tasarrufu yetenekleri ön planda tutularak üretilen Samsung AI Hybrid buzdolapları, iki güç kaynağını, bir kompresörü ve Peltier soğutma teknolojisini birleştiriyor ve normalden daha fazla enerji kullanıldığında akıllı önlemler alıyor. Örneğin, buzdolabının kapısı normalden daha uzun süre açık bırakılırsa, Peltier teknolojisi genel enerji verimliliğini artırmak için ekstra bir soğutma kaynağı olarak çalışıyor.

 

Samsung, IFA’daki sunumunda Bespoke AI Laundry Combo™’nun artık Avrupa genelinde kullanıma sunulduğunu da duyurdu. Hepsi bir arada yıkama ve kurutma kombinasyonu, yıkama ve kurutma işlemlerini tek seferde tamamlayan verimli bir cihaz olarak alan kazandırıyor. Yıkama programı, A sınıfı derecelendirme için gereken minimum enerji verimliliğini karşılamakla kalmıyor, %20’ye kadar bu seviyenin üzerine çıkıyor. Yıkama ve kurutma programlarının tümü A sınıfı derecelendirmeyi karşılayan Bespoke AI Laundry Combo™, bu etkileyici performansı, çamaşırları düşük sıcaklıklarda hızlı, nazik ve verimli bir şekilde kurutan gelişmiş ısı pompası kurutma teknolojisiyle gerçekleştiriyor.

 

Samsung’un enerji verimliliğine öncülük eden SmartThings ekosistemi, küçük değişikliklerle büyük farklar yaratabiliyor. SmartThings Energy’deki Yapay Zeka Enerji Modu, çamaşır makinelerinde enerji tüketiminde %70’e kadar tasarruf sağlayabiliyor. Ayrıca SmartThings’teki Dışarıda Modu (Away Mode) ile kullanıcılar evden dışarı çıktıklarında ışıkları veya TV’yi kapatıp kapatmadıkları konusunda endişelenmek zorunda kalmıyor. Cihazlarda bulunan sensörler, odada kimsenin olmadığını algılıyor ve enerjiden tasarruf etmek için sistemleri kapatıyor. Bespoke AI cihazları, Optimal Zamanlama ve Optimal Şarj özellikleri sayesinde enerji maliyetlerinden de tasarruf sağlayabiliyor. Bu özellikler, akıllı tarifelerle birleştirildiğinde enerji maliyetlerini düşürmek için enerjinin yoğun kullanıldığı saatlerden kaçınmak amacıyla yıkama programının veya şarj işleminin başlamasını geciktirebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com