Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 5 Eylül 2024 74 Görüntüleme

Metalürji Sektörünün Buluşma Noktası Ankiros, Yeni Alanında Yine Rekor Katılımla Kapılarını Açıyor

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından, 2 yılda bir düzenlenen fuarda, 421 yerli ve 716 yabancı firma temsil ediliyor. Bu yıl 42 ülkeden toplam 289 doğrudan yabancı firmanın katılım sağlaması ANKIROS Fuarının global metalürji sektöründeki önemini gösteriyor.

 

Toplam 1.137 katılımcı ile 70.000 m2 fuar alanında gerçekleşecek olan Ankiros Fuarı, yine sektörün tüm paydaşlarına ve metalürji sektöründeki en son teknolojilere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, fuar alanının merkezi konumunun, tüm ticari ve sosyal merkezlere, otellere ve toplu ulaşıma yakın olması katılımcılar ve ziyaretçilere büyük kolaylık sunuyor.

 

Fuarın 2024 yılı ana teması “Sürdürülebilir Metalürji ve Yenilikçi Teknolojiler” olacak

 

ANKIROS Fuarları, sektörün önde gelen ulusal ve küresel kuruluş ve derneklerinden de büyük destek alıyor. İlgili tüm sanayi dalları için etkili ve kalıcı çözümler sunan vazgeçilmez bir iş platformu haline gelen fuarın 2024 yılı ana teması “Sürdürülebilir Metalürji ve Yenilikçi Teknolojiler” olacak. TÜDÖKSAD – Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği tarafından 12. Uluslararası Döküm Kongresi ve METEM – TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi tarafından 22. Uluslararası Metalürji ve Malzeme Kongresi organize edilecek.

 

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Anıl: “Bu yıl ANKIROS Fuarı her alanda yükseliş gösteriyor”

 

Fuar hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Anıl’ın fuara ilişkin açıklaması şöyle;

 “Bu yıl 16. kez düzenleyeceğimiz ANKIROS Fuarı için hazırlıklarımızı büyük bir heyecanla sürdürüyoruz. Fuarın yeni bir alana taşınması ve yoğun katılım talepleri bizleri oldukça motive ediyor. Pandemi sonrasında seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla yüz yüze gerçekleşen fuarların önemi arttı. İhtisas fuarları, firmalara zaman ve maliyet açısından büyük avantajlar sağlıyor. Örneğin, farklı ülkelerdeki beş küresel firma ile görüşmek yerine, bu firmaların katıldığı tek bir fuarda yetkililerle buluşmayı mümkün kılıyor. Bu yıl ANKIROS fuarında ciddi bir sıçrayış yaşayarak yurtdışı katılımı anlamında rekor kırdık. Fuarda temsil edilen firmaların %60’dan fazlası yabancı firmalardan oluşuyor ve bunların 289’u doğrudan katılım sağlamaktadır. Bu uluslararası katılım, ziyaretçi sayısına da yansıyacağı için bu yıl her zamankinden daha fazla yabancı ziyaretçi bekliyoruz.”

 

Fuarda 3 özel bölüm yer alacak

 

TURKCAST – Döküm Ürünleri Özel Bölümü * ANNOFER – Demir Dışı Metaller Özel Bölümü * Demir Çelik Özel Bölümü 

 

TURKCAST – Döküm Ürünleri Özel Bölümü / TURKCAST Özel Bölümü, tamamen döküm ürünleri üzerine odaklı ve gelişen sanayi için büyük önem taşıyan, ağır sanayi tezgâhlarından, tarım makinelerine, gemi inşasından, otomotive, inşaattan şehirciliğe, ulaştırmadan, ısıtma sanayi ve benzeri birçok değişik alanda farklı döküm yöntemleri ile üretilen malzemeler alıcılara sunulacak.

 

ANNOFER – Demir Dışı Metaller Özel Bölümü / Demir Dışı Metaller bölümünde, katılımcılar demir dışı metaller alanında en son makina, ekipman, ürün, hammadde ve sarf malzemelerini sergileyecekler. Bu bölüm, demir dışı metallerin üretimi ve şekillendirilmesi için gerekli tesis ve ekipmanlar üzerine odaklanacak, metalürji tesisleri, haddehaneler ve hammadde işlemesi için gerekli her türlü makina ve ekipman burada yer alacak.

 

Demir Çelik Özel Bölümü / Ülkemizin toplam ihracatı içinde büyük önem taşıyan çelik sektörü, TÇÜD Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’ nin de desteği ile daha geniş hollerde sergilenecek. Çelik endüstrisinin uluslararası tedarikçilerinin yanında Demir-çelik sektörünün önde gelen üreticileri ve çelik servis merkezleri, gelişen teknoloji, hizmet ve ürünlerini bu hollerde sergileme imkanı bulacaklar.

 

Fuara 20.000’i aşkın ziyaretçi bekleniyor

 

Mevcut ziyaretçi ön kayıtlarına bakıldığında, gelecek ziyaretçi profilini ağırlıklı olarak, Demir Çelik Üreticileri, Kullanıcıları ve Ticaretini Yapanlar, Dökümhaneler, Demir dışı Metal Üreticileri, Makina İmalatı, Savunma Sanayi, Belediyeler, Çimento, Otomotiv, Beyaz Eşya, İnşaat, Gemicilik sanayi sektörleri oluşturacak.

 

Fuar Etkinlikleri

  • METEM/TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi 22. ULUSLARARASI METALURJİ VE MALZEME KONGRESİ
  • TÜDÖKSAD /Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği 12. ULUSLARARASI DÖKÜM KONGRESİ

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com